Izvor: B92, 13.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićić negirao da je bio organizator grupe prodavaca droge

Beograd -- Čitanjem optužnice pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu, u petak je počelo suđenje požarevačkoj grupi, koju je, prema navodima optužnice, predvodio Mlađan Mićić zvani Pacov. Pored Mićića tužilac tereti još šest osoba da su preko organizovane mreže posrednika prodavali heroin i kokain u Požarevcu, Jagodini i u Austriji. Izjašnjavajući se o optužnici, Mićić je negirao da je bio organizator grupe i da je imao bilo kakve veze sa prodajom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narkotika. On je naveo da je izjave koje je dao u policiji i pred istražnim sudijom, a u kojima je priznao izvršenje krivičnog dela, dao zbog pretnji i ucena tokom vanrednog stanja. "Insistirali su na tome da kažem bilo šta protiv Dušana Spasojevića i morao sam to tada da priznam, da me ne bi stavili na optužnicu za ubistvo premijera Đinđića", rekao je Mićić.

Njegov advokat, Jovan Stanojević, tvrdi da je policija Mićića prvih 20 dana saslušavala kao člana grupe koja je izvršila atentat, da bi nakon mesec dana od hapšenja bio optužen za posedovanje droge: "Čitava priča se svodi na to - mi smo te doveli ovde, hajde pričaj nam šta znaš o drogi. Međutim, zakone ne kaže tako. Zakon kaže: saopštiće mu se navodi krivične prijave i dokazi koji stoje protiv njega. Krivična prijava ni sada ne postoji. Prvi papir koji imate je njegov iskaz pred policijom, a kamoli da postoje neki dokazi. Kod Mićića nije pronađena droga, kod ostalih samo kod jednog i radi se o kilogramu i nešto, a ne o 17 koliko tužilac ovde stavlja na teret".

Mićić se žalio na početku glavnog pretresa predsedavajućem sudskog veća na nadimak "Pacov", rekavši da to nije njegov nadimak, već da ga je dobio od policije. Pored Mićića, optuženi su i Radovanče Miljković, Saša Stojković, Novica Ilić, Prvoslav Matejić, Jovice Janković i Dejan Živanović. Suđenje se nastavlja u utorak 17. februara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.