Izvor: CrnaHronika.rs, 16.Apr.2013, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merlinka ubijena zidarskim čekićem!

BEOGRAD – I posle 10 godina ubice nisu uhapšene.Vjeran Miladinović Merlinka (43), prvi poznati srpski transvestit, ubijen je 22. marta 2003, a njegovo telo nađeno je tek posle mesec dana u Krnjači! Od brutalnog zločina prošlo je punih 10 godina, a ubice su i dalje na slobodi.
Nepoznati muškarac povremeno se viđao s Merlinkom zbog seksa. Njih dvojica su se kobne večeri sastali na autobuskoj stanici na Zrenjaninskom putu. Obdukcijom je utvrđeno da je napadač najpre davio Miladinovića, da bi ga potom više puta zidarskim čekićem udario u glavu.
Miladinović je podlegao povredama na licu mesta, a ubica mu je ukrao dva zlatna prstena i mobilni telefon – kaže izvor Kurira iz istrage.Ubrzo nakon što je nađeno Merlinkino telo, uhapšen je Faik Ramadani, koji je bio osumnjičen za ovaj monstruozni zločin.
- Međutim, Ramadanija je sud oslobodio svih optužbi, a za ubistvo niko nije odgovarao. Policija i dalje radi na ovom slučaju, ali zasad nema većih pomaka u istrazi – kaže naš sagovornik.
Vjeran Miladinović Merlinka bio je poznat po svom specifičnom stilu – duža plava kosa, jaka šminka, šarena garderoba, uske mini-suknje i visoke potpetice. Svojim sagovornicima obraćao se sa „sestro slatka“, a javnost Merlinku pamti i kao zvezdu filmova Želimira Žilnika, kao seks-radnika u beogradskoj Ulici Gavrila Principa i zvezdu nekoliko TV i radio emisija. Neposredno pre ubistva Vjeran Miladinović je u jednom intervjuu izjavio da se povukao iz posla i da je našao ljubav svog života.
(Z. N.)
Godišnjica ubistva
Gej-lezbejski info-centar i festival „Merlinka“ za 30. maj 2013. pripremaju obeležavanje godišnjice ubistva Vjerana Miladinovića. Tom prilikom javnost će podsetiti na filmove „Lijepe devojke prolaze kroz grad“ i „Marbl es“ u kojima je glumio, kao i na Miladinovićevu autobiografsku knjigu „Terezin sin“.
Izvor: kurir

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.