Medvedev: Nećemo dozvoliti treći svetski rat, ali odgovorićemo na napad; Peskov: Ukrajina nije voljna da nastavi pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 07:30

Medvedev: Nećemo dozvoliti treći svetski rat, ali odgovorićemo na napad; Peskov: Ukrajina nije voljna da nastavi pregovore

Rusija neće dozvoliti da izbije treći svetski rat, ali može da momentalno i "supersnažno" odgovori u slučaju da bude napadnuta, poručio zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

Medvedev je juče na Telegramu, nakon posete nuklearnom centru u Sarovu, rekao da se nuklearni štit Rusije sastoji od arsenala najsavremenijeg i pouzdanog naoružanja koje "hladi ambicije onih koji su spremni da pokrenu treći svetski rat na svoju ili tuđu ruku", preneo je TAS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << S.

"Mi nećemo dozvoliti tu situaciju, ali smo primorani da uvek kažemo i podsetimo da u slučaju napada na našu zemlju možemo da pružimo trenutan i supersnažan odgovor, i odbijemo bilo kakvu agresiju koja preti našoj zemlji", poručio je Medvedev.

On je dodao da je ruskoj nauci potrebna podrška u vreme sankcija i poručio da je Rusija otvorena za naučnu saradnju sa prijateljskim zemljama.

Peskov: Ukrajina nije voljna da nastavi pregovore

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema pomaka u pregovorima s Ukrajinom i da Kijev ne pokazuje nikakvu volju da ih nastavi.

"Pregovori ne napreduju i primećujemo potpuni nedostatak volje ukrajinskih pregovarača da se taj proces nastavi", rekao je Peskov, kako je preneo Rojters.

Ruska agencija Interfaks citirala je u utorak zamenika šefa diplomatije Rusije Andreja Rudenka, koji je rekao da se Ukrajina "praktično povukla iz procesa pregovora" i da razgovori nisu ni u kakvoj formi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Medvedev: Nećemo dozvoliti Treći svetski rat, ali odgovorićemo na napad

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2022

Rusija neće dozvoliti da izbije Treći svetski rat, ali može da momentalno i "supersnažno" odgovori u slučaju da bude napadnuta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.