Međunarodni dan SOS telefona (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022, 14:55

Međunarodni dan SOS telefona (AUDIO)

U svetu se obeležava međunarodni dan SOS telefona. U Srbiji postoji niz organizacija i udruženja koja pružaju podršku i pomoć ljudima u teškim situacijama kao što su nasilje ili pokušaj samoubistva. Zbog kojih problema se najčešće kontaktiraju takva udruženja?

Jedna od organizacija koja pruža podršku i pomoć ženama koje doživljavaju ili su doživele nasilje je Udruženje Roma Novi Bečej. Udruženje deluje u okviru Mreže SOS Vojvodine. Katarina Ćirimović iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog udruženja kaže da žene koje traže podršku, imaju strah od nasilnika ali i nepoverenje u okolinu i institucije.

Takođe, dešava se da prijave nasilje i odustanu od toga usled pretnji nasilnika.

Osnivač Udrženja roditelja žrtava nasilja, Hajdija Ramadani, ukazuje da i muškarci mogu biti žrtve nasilja. Uglavnom je reč o psihičkom nasilju prema muškarcima.

Nije često, ali se dešava da su žrtve usled konstantnog nasilja, sklone samoubistvu. Takvim osobama stručna lica pružaju posebnu negu, objašnjavaju naše sagovornice koje su složne u oceni da društvena zajednica može da pomogne i spreči nasilje ukoliko reaguje ispravno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volonteri SOS linija u Srbiji godišnje obave na desetine hiljada razgovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022

Danas se obeležava svetski dan SOS telefona koji služe za pomoć i podršku ljudima u različitim teškim životnim situacijama, bilo da je u pitanju nasilje u porodici, prevencija suicida ili prosto usamljenost. U Srbiji postoji više besplatnih SOS linija čiji volonteri godišnje obave na desetine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SOS telefon u Novom Bečeju zbog nasilja pozvalo 460 žena

Izvor: Danas, 17.Maj.2022, 10:41

Povodom Dana sećanja na žene žrtve nasilja, 18. maj, Udruženje Roma Novi Bečej je pozvalo institucije, da se nađu i razemene znanja i tehnike koje mogu pomoći ugroženim ženama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.