Mediji: U Nigeriji teško ranjen srpski pilot iz Čuruga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2022, 16:54

Mediji: U Nigeriji teško ranjen srpski pilot iz Čuruga

Srpski pilot Bora Đukić (60) teško je ranjen u Nigeriji, kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je pilotirao, piše Blic.

Kako saznaje taj list, Đukić je operisan, trenutno je u bolnici i u stabilnom stanju, a u tom incidentu poginule su još tri osobe.

Prema saznanjima Blica, Svetski program za hranu (World Food Program -WFP) Ujedinjenih nacija unajmio je čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo Đukić.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji, gde se vojska bori protiv islamskih pobunjenika, kada je napadač, nigerijski vojnik, zapucao iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom.

Ubijena je jedna humanitarka, jedan vojnik, kao i sam napadač, dok je Đukić teško ranjen.

Motivi napada, za sada, nisu poznati.

Đukić je smešten u bolnicu u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

Đukić, pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.