Maturanta isekli  flašom

Izvor: Blic, 23.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanta isekli flašom

Goran Obrović zadržan je u bolnici

u Jagodini

Goran Orbović (19), maturant Elektrotehničke građevinske škole „Nikola Tesla", zadobio je teže povrede kada ga je juče dva sata posle ponoći u toaletu restorana gde je održan maturski bal napao za sada nepoznati mladić i posekao po telu razbijenom flašom.

Orboviću su posečene tetive na rukama zbog čega je obilno krvario, a zadobio je i posekotine po grudnom košu, slabinskom delu i licu i zadržan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na Odeljenju hirurgije u Opštoj bolnici.

Prvi maturski bal u Jagodini, koji je slavila EGŠ „Nikola Tesla", završen je krvavim obračunom. Pošto je posle ponoći krenuo u toalet, Goran Orbović je zatekao raspravu.

- Otišao sam do toaleta i unutra video jednog druga koji se raspravljao sa još dvojicom momaka koji su meni bili nepoznati. Ne znam da li oni idu u našu školu i odakle su, jer sam ih prvi put video. Mislim da su se raspravljali oko neke devojke. Verbalno su napadali mog druga i ja sam ih pitao o čemu se radi i rekao im da ga ne diraju, jer su se dogovarali kada će i gde da ga biju. Rekao sam im da ne prave scene jer je matursko veče, ali jedan od njih je bio toliko uporan da sam ga malo odgurnuo. Međutim, on je kad sam se okrenuo uzeo neko polomljeno staklo, ne znam da li flašu ili čašu, i nasrnuo na mene. Isekao me je nekoliko puta i ja sam pao na pod. Onda su oni pobegli - kaže Goran Orbović.

Ubrzo je stigla policija i prebacila mladića do bolnice gde mu je ukazana lekarska pomoć.

- Mladić ima sedam rana. Kada je dovezen, ruke su mu jako krvarile, jer su mu bile posečene tetive i odmah smo izvršili hirurški zahvat kako bismo sprečili obilno krvarenje. Rane koje ima po telu su širine i do 10 centimetara. Na nekim mestima su mu presečeni krvni sudovi, tako da njegovo stanje nije bilo naivno. Mladić nije bio pijan i videlo se da dečko ni sam ne zna šta ga je snašlo, da nije kriv u ovoj nesreći. Sada je njegovo stanje stabilno, ali biće zadržan na lečenju - kaže hirurg Dragan Radojković.

Pošto se radi o težim telesnim povredama, opštinski javni tužilac dao je nalog za privođenje mladića koji je napao Orbovića, ali policija još traga za njim. Nije poznato ni da li je napadač učenik ove škole ili se našao u istom restoranu gde su maturanti slavili.

- Orbović je miran dečko, nije sklon konfliktima. Sve je bilo u redu do tog trenutka. Prošle godine škola nije organizovala matursko veče jer nismo hteli da preuzimamo na sebe rizik. Ranijih godina se dešavalo da lome čaše i flaše, pa da dolazimo u sukob sa vlasnicima restorana gde se organizuje matura. Pošto prošle godine mature nije bilo, oni su se organizovali sami i odvojili se, učenici elektrosmera su slavili sami, a takođe sami i učenici građevinskog smera. Ove godine su me ubedili, sažalio sam se, pomislio da treba svi da slave zajedno i prešao preko stava da matura ne treba da se organizuje. I eto šta se dogodilo. Alkohol i nekontrolisano ponašanje doveli su do toga da jedan učenik zadobije ovakve povrede, a ne smem ni da mislim da je moglo da bude i mnogo gore - kaže direktor EGŠ „Nikola Tesla" Žarko Tasić.

Policija bez saopštenja

- Ovaj događaj nam je pokvario maturu i mnogo mi je žao zbog toga. Umesto da je pamtimo kao posebno veče kada smo svi bili zajedno, pamtićemo je po toj nesreći - kaže jedan od učenika EGŠ „Nikola Tesla".

Policija još nije saopštila da li je mladić koji je napao maturanta uhvaćen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.