Izvor: Blic, 20.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturant pretukao mlađeg učenika

Maturant novosadske Gimnazije "Laza Kostić", M. I. (18) pretukao je u sredu dve godine mlađeg učenika S. S. iz iste škole i naneo mu teže telesne povrede. Dečak je zadobio prelom nosnih kostiju i iščašenje prednjeg zuba, a nakon ukazane pomoći u bolnici, pušten je kući na lečenje, javlja Radio 021.

Direktor Gimnazije Vukašin Lazović rekao je za "Dnevnik" da će stariji učenik morati da snosi odgovornost, a Nastavničko veće će najverovatnije izglasati da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbačen iz škole. Ipak, dok istraga o celom slučaju ne bude gotova i dok policija ne utvrdi činjenice, Nastavničko veće neće donositi odluke na prečac.

Mlađi učenik je taj dan bio dežuran i direktor škole ga je zamolio da sve učenike upozorava da ne gaze sveže izbetoniran omanji deo dvorišta. Izgleda da je i nakon upozorenja maturant prešao preko svežeg betona, a da se mlađem učeniku to nije svidelo pa je opsovao, a maturant ga je zatim napao. Mlađi učenik je u svega tridesetak sekundi primio nekoliko udaraca pa ni školski policajac, koji se nalazio u blizini nije stigao to da spreči. Ceo incident je snimljen sigurnosnim školskim kamerama, navodi Radio 021.

U policiji navode da je nešto kasnije, dok je školski policajac bio u Dečjoj bolnici sa povređenim dečakom, u školi opet izbila tuča u kojoj je učestvovalo više učenika, a među njima je bio i M. I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.