Matija Bojović ostaje u pritvoru

Izvor: Blic, 30.Avg.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matija Bojović ostaje u pritvoru

Matija Bojović (35) ostaće u pritvoru do daljeg jer je veće Osnovnog suda u Nikšiću odbilo žalbu njegovih advokata kojom je traženo da se brani sa slobode, pišu Dnevne novine.

Bojović i njegova strina Anđelka (66), majka vođe zemunskog klana Luke Bojovića, uhapšeni su 27. jula pod sumnjom da su pripremali likvidaciju Ratka Koljenšića, kojeg srpskog pravosuđe tereti da je učestvovao u ubistvu Anđelkinog sina Nikole Bojovića, 2013. u Beogradu.

Bojoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je tada određen pritvor dok je u odnosu na Anđelku, nešto kasnije, doneto rešenje da mora da napusti zemlju jer nije imala prijavljen boravak.

Sumnja se da su njih dvoje u Crnu Goru došli 21. jula sa namerom da prikupe što više podataka o kretanju Koljenšića, te da se potom vrate za Srbiju. U Crnu Goru su ušli automobilom “fiat panda” beogradskih registarskih tablica, u kojoj su ih policijski službenici i zatekli nedaleko od Koljenšićeve kuće.

Tokom saslušanja su negirali da su planirali likvidaciju, a fotografije Koljenšićeve kuće koje su kod njih nađene prilikom hapšenja, pravdali su time da je Anđelka želela da vidi gde stanuje osumnjičeni za ubistvo njenog sina, prenose "Vijesti".

Nakon hapšenja, policija je pretresla njihove vikendice na Žabljaku i stan u Nikšiću, gde je zaplenjena veća količina oružja i municije. U vikendici, koju je koristila Anđelka, pronađena je lovačka puška sa municijom bez dozvole za koje ona tvrdi da su pripadali njenom pokojnom suprugu Vuku, ali je kod Matije u vikendici pronađeno više oružja različitog kalibra, zbog čega je i zadržan u pritvoru.

Stoga im se, osim krivičnog dela “dogovor za izvršenje krivičnog dela”, na teret stavlja i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Istražitelji veruju da je ubistvo Nikole Bojovića, izvršeno po nalogu Slobodana Šaranovića, koji je 11. marta ove godine ubijen ispred svoje kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšen je zajedno sa majkom Nikole i Luke Bojovića zbog KRVNE OSVETE, a evo šta se sada dešava sa njim

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2017

Veće Osnovnog suda donelo odluku..Matija Bojović (35) ostaće u pritvoru do dalje odluke suda jer je veće Osnovnog suda u Nikšiću odbilo žalbu njegovih advokata kojom je traženo da se brani sa slobode...Bojović i njegova strina Anđelka (66), majka vođe zemunskog klana Luke Bojovića, uhapšeni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.