Matanić: Razumem se u oružje, ali nisam manijak i ubica

Izvor: Glas javnosti, Beta, 20.Okt.2010, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matanić: Razumem se u oružje, ali nisam manijak i ubica

ZAGREB  - Prvooptuženi za ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, Robert Matanić ponovio je juče pred sudom u Zagrebu da nema nikakve veze s tim ubistvom, navodeći da se razume u oružje, borilačke veštine i sport što ne znači da je manijak, ubica i ludak.

U dopuni odbrane, Matanić je rekao da je borilačkim veštinama počeo da se bavi s 11 godina, a da je s 12 godina imao prvo iskustvo s oružjem otkad je i zaljubljen u njega.

- Bez lažne skromnosti tvrdim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se razumem u oružje, borilačke veštine i sport, ali to ne znači da sam manijak, ubica i ludak kako me se pokušava ocrniti kroz ovu optužnicu i iskaze svedoka - istakao je Matanić.

On je dodao da je prvi novac zaradio od preprodaje oružja, što je i njegova osnovna delatnost. Prema njegovim rečima, on je samo trebalo da posluži da bi se odvratila pažnja od naručilaca i počinilaca ubistva.

Nakon što je juče završen dokazni postupak, optuženi su pozvani da se ponovo obrate sudu, što su danas i učinili.

Suđenje se nastavlja iznošenjem završnih reči odbrane i tužilaštva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.