Izvor: Politika, 04.Feb.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašulovića iskasapio dužnik?

Policija je saznala da je ovaj biznismen nekoliko godina unazad pozajmljivao novac „na kamatu” i da je tako stekao materijalnu dobit ali i – mnogobrojne neprijatelje

Draga Mašulović (61), čije je izmasakrirano telo pronađeno u nedelju u beogradskom naselju Mirijevo, prema prvim informacijama iz istrage, ubila je osoba kojoj je on pozajmio novac. Istražujući ovaj brutalan zločin policija je saznala da je ovaj biznismen nekoliko godina unazad pozajmljivao novac „na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kamatu” i da je na ovaj način stekao materijalnu dobit.

– Policijski podaci ukazuju da je Mašulović bio imućan i da je novčanu dobit, između ostalog, ostvarivao i na ovaj način. Izgleda da mu je posao sa kozmetikom bio paravan za nelegalne poslove – navodi „Politikin” sagovornik blizak istrazi.

Mašulović je, prema nezvaničnim informacijama, imao niz nekretnina u zemljama bivše Jugoslavije. Tokom istrage njegovog ubistva, utvrđeno je i da je bio vlasnik velike kuće na Dedinju koju je iznajmljivao.

Prema prvim rezultatima obdukcije, on je udaren palicom ili metalnom štanglom u glavu i od tih povreda je ubrzo umro. Ubica mu je potom, izuzetno precizno, isekao ruke do ramena i noge do kukova.

Raskomadano telo Mašulovića, pronašao je njegov kum u podrumu zgrade u Ulici Jovanke Radaković, koji je biznismen koristio kao magacin. Kako je ispričao istražnim organima tamo ga je potražio jer se ceo dan nije javljao na mobilni telefon. Poslednji put njih dvojica su se čuli u četvrtak. Magacin je bio obezbeđen blindiranim vratima, ali ona nisu bila zaključana kada je kum došao. Nekoliko trenutaka po ulasku u garažu, naišao je na Mašulovićevo unakaženo telo.

– Da bi pronašla dokaze koji bi ih odveli do počinioca ovog zločina, policija je detaljno pregledala svaki deo magacina. Odsečene ruke i noge nađene su nedaleko od tela. Postoje indicije da na udovima i telu ima određenih tragovi koji bi mogli da pomognu u rešavanju ovog monstruoznog zločina – otkriva „Politikin” sagovornik blizak istrazi.

Uzet je listing Mašulovićevog mobilnog telefona na osnovu kog će se utvrđivati sa kim je biznismen u poslednje vreme razgovarao, a biće analizirane i poruke. Kako saznajemo, na osnovu „vajbera” utvrđeno je da je na mreži bio do petka u pola jedan.

U toku je i analiza video-zapisa sa sigurnosnih kamera u blizni zgrade u čijem je podrumu pronađeno telo, a utvrđivaće se i ko je sve ulazio u magacin.

Mašulović je godinama radio u preduzeću „Automobilsko Beograd”. Preko sredstava javnog informisanja vodio je „rat” s rukovodiocima ove firme ukazujući na, kako je govorio, organizovani kriminal i pljačku. Navodio je da krivične prijave i tužbe koje je podnosio početkom dvehiljaditih stoje u fioci i da ne postoji volja da zloupotrebe na koje je ukazivao budu razrešene. Dobijao je otkaze nekoliko puta, ali je uvek na posao vraćan sudskim putem. Nekoliko godina kasnije imenovan je za savetnika generalnog direktora.

Kada je „Automobilsko Beograd” otišlo u stečaj, a ljudi ostali bez posla, Mašulović je organizovao zaposlene i angažovao advokate kako bi se zaštitili njihovi interesi. Jedan od njegovih kolega kaže da je bio izuzetno korektan.

Mašulović je u žižu javnosti ponovo dospeo u maju 2009. godine, kada je zbog neizmirenih dugovanja KK Crvena zvezda prema njegovom sinu Vladimiru skidao koševe sa terena ovog kluba na Kalemegdanu. Mediji su tada objavili da je Zvezda Vladimiru dugovala 27.000 evra.

M. Derikonjić

objavljeno: 04.02.2015.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Policija na tragu ubici Draga Mašulovića

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2015, 00:48

BEOGRADSKA policija, kako saznajemo, ima čvrst trag koji bi vrlo brzo mogao da dovede do rasvetljavanja mučkog ubistva Draga Mašulovića (61). Prikupljeno je mnoštvo materijalnih činjenica i dokaza na mestu gde je, kako se sumnja, likvidiran, a potom izmasakriran ovaj beogradski biznismen. U toku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.