Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maskirani solista s nožem

SENTA - Šestodnevna potraga policije za maskiranim razbojnikom koji je uz pretnju velikim nožem prošlog četvrtka, 22. maja, oko pola sedam ujutro, orobio menjačnicu „Fantastiko H. M.“ u centru Sente dala je rezultat. U utorak po podne senćanska policija je lišila slobode Lajoša Bičkeija (44) iz Sente koji je tokom saslušanja priznao da je iz menjačnice, vlasnika Šandora Lerinca iz Čoke, ukrao domaći i inostrani novac u ukupnoj vrednosti oko 3,7 miliona dinara:

- Bičkei >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji Okružnog suda u Subotici. Pošto se radi o težem obliku razbojništva, ovaj slučaj biće u nadležnosti subotičkog Okružnog suda. Dotadašnja istraga pokazala je da je Bičkei bio solo igrač, odnosno da nije imao pomagača. Deo novca je potrošio, a ostatak će biti vraćen vlasniku menjačnice. Za teži oblik razbojništva zakon predviđa kaznu zatvora od tri do 15 godina - izjavio je za naš list opštinski javni tužilac iz Sente Mirko Gašović.

Prilikom izvršenja razbojništva Bičkei je bio maskiran. Koristio je periku vezanu u rep preko koje je stavio pecarošku sivozelenu kapu. Nosio je naočare sa manjim okvirom, deblju platnenu kariranu jaknu sa sivo-belo-plavim kockama i tamnije pantalone. Iako se menjačnica „Fantastiko H. M“ nalazi u centru grada, u Ulici poštanska br. 4, nedaleko od pijace, toga jutra zbog kiše nije bilo uobičajene gužve“.

- Bičkei je banuo u menjačnicu i na mađarskom jeziku od službenice Jelene Pekarić zatražio novac. Oštricu većeg noža uperio je u pravcu njenih grudi. Naredio joj je da otključa sef, otvorio torbu u koju je službenica menjačnice stavljala dinare i devize. Kada je sef bio ispražnjen, pretećim tonom joj je rekao da ne sme nikoga da zove - saznali smo od izvora bliskog istrazi.

Bičkei ranije nije odgovarao za ovakva krivična dela ali je, kako nezvanično saznajemo, 2003. godine počinio jednu krađu. Poslednjih godina menjačnice i banke u Senti i susednim potiskim opštinama nisu bile na meti razbojnika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.