Izvor: Blic, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović: Spreman sam da svedočim u korist Davinića

Bivši predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izjavio je da je spreman da svedoči u korist bivšeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića, optuženog za zloupotrebu službenog položaja pri nabavci vojne opreme.

"Spreman sam da pomognem istini jer niko nije uzeo nijedan cent, niko nije oštetio nikoga, samo je hteo da pomogne. A, nekome iz političkih razloga nije odgovaralo da se vojska reformiše u borbi protiv terorizma", kazao je Marović današnjim podgoričkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Vijestima".

Marović je bio i predsedavajući Saveta ministara SCG u vreme kada je Davinić potpisao sporni ugovor o nabavci vojne opreme sa Proizvodnjom "Mile Dragić".

Ocenjujući da je Davinić bio reformator vojske Srbije i Crne Gore, Marović je kazao da želi da se ta stvar dovede do kraja.

"Politika je nekoga navela da sve naduva. To je stvar druge države, a ja sam spreman bilo gde da svedočim istinu", kazao je Marović.

Okružno tužilaštvo u Beogradu optužilo je Davinića za zloupotrebu službenog položaja pri sklapanju ugovora sa Proizvodnjom "Mile Dragić". Vlasnik te fabrike Mile Dragić optužen je za nezakonito držanje oružja i prevaru u pokušaju.

Prilikom izbijanja afere tadašnji ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić tvrdio je da bi njegovim ispunjenjem Srbija bila oštećena za više desetina miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.