Izvor: Blic, 24.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markoviću nuđena promena identiteta

Markoviću nuđena promena identiteta

Povodom navoda u izveštaju da je Radomir Marković, bivši šef SDB Srbije, članovima anketnih odbora rekao da su Dušan Mihajlović, njegovi najbliži saradnici i Goran Svilanović u vreme kada su bili opozicija radili i kao doušnici Službe državne bezbednosti, Markovićev advokat Dušan Mašić je za 'Blic' rekao:

- Nisam bio prisutan kada su članovi anketnih odbora, među kojima je bio i dr Vojislav Šešelj, ispitivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mog klijenta. Marković me je o tome obavestio nekoliko dana kasnije. Rekao mi je da su ga pitali za Mihajlovića i Svilanovića, ali on nije ni potvrdio ni demantovao da su ovi radili za SDB. Tačnije, kazao im je samo da je o tome javnost bila obaveštena, ali nije decidirano odgovorio na njihova pitanja uz objašnjenje da to ne može učini jer nije oslobođen obaveze čuvanja državne tajne. Nije mi jasno zašto me niko nije obavestio, odnosno pozvao da budem prisutan kada je moj klijent davao ovu izjavu jer to je, ipak, bilo saslušanje, a Šešelj dobro zna da saslušanju mora da prisustvuje i advokat.

Advokat Mašić je potvrdio da su Goran Petrović, bivši šef srpske SDB i njegov tadašnji zamenik Zoran Mijatović, bez sudske dozvole izveli Markovića iz Okružnog zatvora i odveli na razgovor s ministrom policije Dušanom Mihajlovićem. Susret je upriličen u vili MUP-a koja se nalazi u krugu Instituta za bezbednost na Banjici. Mihajlović je od Markovića tražio da krivično tereti Slobodana Miloševića, obećavajući mu zauzvrat puštanje iz pritvora, novac i promenu identiteta. Mašić kaže da je Marković odbio ovu ponudu uz objašnjenje da svoju slobodu ne želi da plati iskonstruisanim optužbama protiv drugih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.