Marko Milošević pravnosnažno oslobođen

Izvor: Politika, 08.Mar.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Milošević pravnosnažno oslobođen

Nebojša Sokolović i Momčilo Veljković žaliće se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu na postupanje države, koja je dozvolila da proces zastari

Apelacioni sud u Beogradu doneo je konačnu odluku da je zastareo postupak protiv Maraka Miloševića zbog prebijanja članova Otpora u centru Požarevca.

Odluka je dostavljena oštećenima. Marko Milošević je tako izbegao krivičnu odgovornost za prebijanje članova Otpora, 2. maja 2000. godine.

Od trojice >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << brutalno prebijenih pripadnika Otpora postupak se vodio još samo za Nebojšu Sokolovića. Konačnom sudskom odlukom i taj slučaj je zastareo.

Nebojša Sokolović i Momčilo Veljković žaliće se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu na postupanje države, koja je dozvolila da proces zastari. U Visokom savetu sudstva u toku je i razmatranje inicijative za razrešenje sudije Gordane Vidojković iz Požarevca, koju su podneli otporaši, jer je smatraju odgovornom za odugovlačenje procesa i oslobađanje Miloševića. Toj inicijativi se pridružila i ministarka pravde Srbije Snežana Malović

Mirjana Piljić, portparol suda rekla je da je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu odluku Osnovnog suda u Požarevcu kojom je sin bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića oslobođen. Osnovni sud u Požarevcu je 17. novembra 2011. godine zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja oslobodio Marka Miloševića za prebijanje Nebojše Sokolovića, Momčila Veljkovića i Radojka Lukovića.

Marko Milošević pobegao je u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, nekoliko sati posle svrgavanja sa vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića. Njegova majka Mirjana Marković pridružila mu se u Rusiji u februaru 2003. godine. Supruga i sin Slobodana Miloševića dobili su politički azil u Rusiji.

D. Č.

objavljeno: 08.03.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apelacioni sud: Postupak protiv Marka Miloševića je zastareo

Izvor: Večernje novosti, 08.Mar.2012

Posle dvanaest godina okončan sudski spor protiv sina Slobodana Miloševića. Oslobođen zbog zastarelosti dela. Sudski troškovi na teret građana

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.