Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2012, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Milošević može da se vrati u Srbiju

Marko Milošević je sada slobodan čovek. Može, ako poželi, slobodno da se vrati u Srbiju. Za njim više ne postoji ni Interpolova poternica, pišu beogradski mediji.

Apelacioni sud je potvrdio da su optužbe protiv njega za prebijanje "otporaša" - zastarele. Čijom krivicom, tek će se utvrditi. Bivši "otporaši" Nebojša Sokolović i Momčilo Veljković očekuju odgovor Visokog saveta sudstva na njihov zahtev za razrešenje sudije Gordane Vidojković, koja je, usled zastarevanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oslobodila odgovornosti Marka Miloševića, koji ih je prebio ispred kafea "Pasaž" pre 12 godina, navode ''Novosti''.

Oštećeni smatraju "da je sudija Vidojković sve vreme opstruirala proces i vodila ga u pravcu oslobađanja napadača", zbog čega ne zaslužuje da i dalje radi u pravosuđu.

- Ona je najpre odbijala naš zahtev da u proces uvede i Marka. Učinila je to tek kad je on pobegao iz zemlje. Potom je presudila da tuče jeste bilo, ali da se ne zna ko nam je tačno naneo povrede, iako se to u delu saizvršilaštva i ne utvrđuje. Dva puta je presudila da je delo zastarelo, što je sada potvrdio i Apelacioni sud - kaže Veljković za "Novosti".

Sokolović i Veljković, kao i porodica trećeg pretučenog, pokojnog Radojka Lukovića, sada će pokušati da se nagode za odštetu sa državom, jer tokom 12 godina nisu dobili pravično suđenje. Ukoliko u tome ne uspeju, oni će se obratiti Ustavnom, a potom i sudu u Strazburu.

Advokat Dušan Cvejić, punomoćnik Sokolovića i porodice Lukovića, smatra da je pogrešno ako se sva krivica svali samo na sudiju Vidojković, jer je u ovom slučaju glavni krivac država:

- Odmah nakon tuče, iako teško povređeni, "otporaši" su uhapšeni i sprovedeni u pritvor. Pošto su nad njima izvršena teška krivična dela, ceo slučaj morala je da preuzme država. Osnovno javno tužilaštvo odbilo je da tereti napadače - kaže Cvejić.

Osim zbog premlaćivanja "otporaša", Marka Miloševića požarevačko pravosuđe oslobodilo je i u slučaju "motorna testera". Okružno javno tužilaštvo ukinulo je optužnicu, zbog čega je krivični postupak protiv Marka obustavljen, kao i Interpolova poternica za njim.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.