Marko Milićev uhapšen u Kini

Izvor: Akter, 01.Sep.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Milićev uhapšen u Kini

Marko Milićev uhapšen je u Kini po poternici srpskog Interpola zbog sumnje da je svojim vozilom "kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića

Milićev je bio u bekstvu, pošto je napustio Srbiju 10. avgusta letom za Istambul u 12,25 sati sa svojim pasošem.

Poternica je bila raspisana na dva imena Marko Milićev i Marko Marković pošto se sumnja da koristi i stari pasoš na prezime Marković, čiji je nestanak prijavio prošlog septembra a potom promenio prezime.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Pretpostavlja se da je odatle pobegao za Kinu.

Srbija i Kina nemaju ugovor o ekstradiciji, potvrđeno u Ministarstvu pravde za Tanjug ali će se u svakom slučaju tražiti njegovo izručenje iz te zemlje radi vođenja krivičnog postupka.

Milićev se tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Ranije danas otac Luke Jovanovića, Bojan Jovanović saslušan je u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv osumnjičenih u tom slučaju i pridružio se krivičnom gonjenju protiv njih.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Marko Milićev uhapšen u Kini

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2014

Marko Milićev uhapšen je danas u Kini po poternici srpskog Interpola zbog sumnje da je 25. juna svojim vozilom „kantrimen“ na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića koji je podlegao povredama, preneli su beogradski mediji.. Milićev je bio u bekstvu, pošto je napustio Srbiju 10. avgusta letom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.