Izvor: B92, 19.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanovic potvrdio da ima racun sa 100 dolara

Beograd -- Bivsi premijer Srbije Mirko Marjanovic potvrdio je da je 1991. otvorio racun u jednoj svajcarskoj banci, ali je negirao da je na taj racun uplacivao novac. U emisiji "Kaziprst" Radija B92 u sredu, Marjanovic je potvrdio da je racun otvorio 1991. i da je na njega uplatio "100 dolara ili 100 franaka", ali je dodao da racun nije koriscen i da je smatrao da je ugasen. "Dat je samo presek situacije od 19. februara 2002. Tvrdim da je racun bio mrtav. Nikad nista nije dato, niti je slat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novac, niti sam dizao", rekao je Marjanovic i dodao da ce saznati otkud novac na njegovom racunu. "Niti sam slao, niti postoji dokumentacija za slanje novca, a kad neko salje, moram biti obavesten, ako nisam, mora biti zabelezeno ko je to uplacivao i ne sumnjam da ce se rascistiti", rekao je Marjanovic. On je najavio i tuzbu protiv UBS jer je dala podatke o njegovom racunu bez odobrenja suda, iako nije optuzen. Upitan da li ce preduzeti mere i protiv Vlade Srbije, Marajnovic je rekao da "Vlada radi svoj posao, ali da je odstupila od nekih etickih principa i pravnih propisa".

Komentarisuci Marjanoviceve tvrdnje, srpski ministar finansija Bozidar Djelic kaze: "Ipak je malo tesko ici protiv elemenata na 300 strana, i te kako mnogo otkucanih stranica, i te kako mnogo potpisa, i te kako mnogo virmana, i te kako mnogo depozita u kesu, i te kako mnogo elemenata koji potvrdjuju da su cinjenice i te kako dobro utanacene i utvrdjene. Nije to samo rec Vlade Republike Srbije, ako nekome ona mozda nije dovoljna, iza ovih dokumenata stoji Vlada Svajcarske, njeni istrazni organi i jedna od najvecih svetskih banaka. Pa neka izvole, neka formiraju misljenje na toj bazi", kaze Djelic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.