Marina Andrejić oslobođena optužbi da je ubila sina

Izvor: Politika, 04.Jul.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Andrejić oslobođena optužbi da je ubila sina

Majilovca optužbi da je 22. jula 2010. godine ubila maloletnog sina, izjavila je portparolka tog suda Mirjana Piljić.

„Po nalaženju Apelacionog suda, na osnovu dokaza izvedenih tokom postupka, nije dokazano da je okrivljena nesumnjivo izvršila krivično delo za koje je optužena”, rekla je Piljić agenciji Beta.

Apelacioni sud u utorak, nakon održanog pretresa Marini Andrejić ukinuo pritvor u kojem je provela gotovo dve godine. Ona je prvostepenom presudom Višeg suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Požarevcu bila osuđena na 20 godina zatvora.

„Pisani otpravak presude u kojem će biti navedeni detaljni razlozi zbog kojih je Apelacioni sud doneo takvu odluku strankama u postupku biće dostavljen naknadno”, kazala je Piljić.

Prema njenim rečima, ovom presudom postupak je pravosnažno okončan, a tužilaštvo može da uloži vanredni pravni lek Vrhovnom kasacionom sudu, ukoliko smatra da su ispunjeni uslovi za to.

Andrejić je bila optužena da je ubila maloletnog sina tako što ga je, u obližnjoj šumi, iznervirana što odbija da je posluša i ode u selo po pomoć, drškom motike udarila po glavi i vratu usled čega se dečak srušio, a od povreda i preminuo.

U obrazloženju prvostepene presude navodi se da je Marina Andrejić potom dete odnela do ivice bagremove šume, gde ga je spustila na zemlju, prekrila granjem i tako ostavila.

Sin Marine Andrejić, Đorđe nestao je 22. jula 2010. godine, a meštani sela Majilovac i policija tražili su dečaka nekoliko nedelja.

Beta

objavljeno: 04.07.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.