Mandić kriv za ubistvo direktora lista „Dan“

Izvor: Blic, 21.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić kriv za ubistvo direktora lista „Dan“

Duško Jovanović

PODGORICA - Savezna kriminalistička uprava u Visbadenu u Nemačkoj saopštila je da dopuski nalaz koji su uradili ukazuje da je za ubistvo direktora i suvlasnika podgoričkog lista „Dan” Duška Jovanovića, kriv Damir Mandić.

Mandićeva krivica je utvrđena na osnovu dopunski nalaza tragova koji su uzeti sa puške, koja je korišćena za ubistvo, kao i nalaza tragova sa limenke „red-bula” koja je pronađena u blizini automobile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je korišćen u ubistvu Jovanovića. Dopunski nalaz je tražio sudija Lazar Aković koji, u ponovnom postupku, sudi Damiru Mandiću, okrivljenom za saučešništvo u ubistvu Jovanovića. Aković je dopunski nalaz iz Visbadena uručio tužiocu, braniocima Mandića i advokatima oštećenih. Mandić je krajem decembra 2007. oslobođen optužbe za ubistvo Jovanovića, ali je tužilac tražio poništenje te poresude i ponovno suđenje.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu, pa je protiv Mandića pre godinu dana pokrenut ponovni sudski postupak. Suđenje je u toku i nastavak se očekuje početkom aprila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.