Malović: Rasvetliti  ubistva Đinđića, Dade Vujasinović i Ćuruvije

Izvor: Blic, 16.Maj.2011, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Rasvetliti ubistva Đinđića, Dade Vujasinović i Ćuruvije

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je danas u Požarevcu da će učiniti sve da se sprovede istraga o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i ubistava novinara Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije.

"Kao ministarka učiniću sve da do sprovođenja istrage dođe. Sa stanovišta ministarstva pravde sve ćemo učiniti što je u našoj nadležnosti da ti predmeti ugledaju sudsku proceduru”, kazala je Malovićeva na proslavi Dana Uprave za izvršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krivičnih sankcija u restoranu "Preporod” u Zabeli.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo što je u Srbiji zaživeo sistem alternativnih sankcija, koje se odnose na rad u društvenom interesu i elektronski nadzor i najavila dalju modernizaciju zatvorskih ustanova.

"U narednom periodu biće završena izgradnja zatvora u Padinskoj skeli. Njegov kapacitet je oko 500 osuđenih i pritvorenih i time ćemo rasteretiti kapacitete Centralnog zatvora... Zadovoljstvo mi je kad pogledam izveštaje, na primer, Komiteta za torturu gde se vidi da postoji značajan napredak na nivou uprave”, kazala je Malović.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dodelila je na današnjoj proslavi oko 150 plaketa, pohvala i priznanja, a medju dobitnicima su i ministarka pravde Snežana Malović, šef misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos, direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću.

Direktor Uprave Milan Obradović kazao je da ta institucija funkcioniše kao moderan i organizovan sistem koji čini 28 ustanova sa preko 4.000 zaposlenih i oko 11.500 lica lišenih slobode.

Današnji datum je određen kao Dan Uprave za izvršenje krivičnih sankcija upravo na predlog direktora Uprave Milana Obradovića i na osnovu odluke Vlade Srbije iz 1838. godine, kojom je odobrila početak izgradnje Okružnog zatvora u Čačku i uspostavila instituciju izvršenje kazne zatvora u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.