Malović: Biće preispitane sve odluke o izboru sudija

Izvor: Politika, 06.Dec.2010, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Biće preispitane sve odluke o izboru sudija

BEOGRAD – Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da će svaka odluka o izboru sudija u Srbiji biti preispitana pošto se osnuje stalni saziv Visokog saveta sudstva.

„Biće preispitane sve odluke koje je doneo prvi saziv Visokog saveta sudstva. Sigurni smo u odluke koje smo donosili i nemamo problem da se još jednom provere ne osnovu principa koji postoje u međunarodnoj zajednici”, kazala je Malović za B92.

Ministarka je predočila da će se razgovarati sa svakim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sudijom koji je učestvovao na konkursu, bez obzira da li je izabran ili ne, napomenuvši da će se tako rasteretiti i Ustavni sud, jer će se pristigle žalbe smatrati prigovorima na odluku, pa će ih preuzeti VSS.

„Razmatramo, u dogovoru sa Evropskom komisijom, da tu odgovornost preuzme VSS gde postoji dvostepenost i da se žalbe posmatraju kao prigovori”, navela je Malović i dodala da će sudije koje nisu izabrane imati mogućnost da pred VSS iznesu svoje argumente, na osnovu kojih će biti doneta odluka.

Tanjug

objavljeno: 06.12.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.