Izvor: Blic, 04.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnik tokom igre ubio najboljeg druga

Maloletnik tokom igre ubio najboljeg druga

SMEDEREVO - Velika tragedija dogodila se preksinoć oko 21 času Balkanskoj ulici na periferiji Smedereva, kada je u kući Milinka Radovanovića maloletni M. R. (16) iz puške ubio najboljeg druga Mladena Bakića (15) iz Balkanske ulice 119.

Te večeri Bakić je sa drugovima bio u kući Milinka Radovanovića. U jednom trenutku M. R. je video pušku, uzeo je i simulirajući nišanjenje spustio je do visine Bakića, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povukao okidač. Metak koji se nalazio u cevi pogodio je Bakića u desnu nogu, prošao kroz butnu kost, potom kroz telo i srce. Od zadobijenih povreda 15-godišnji dečak je odmah preminuo.

Prema rečima istražnog sudije Dragana Rogana, vlasnik oružja Milinko Radovanović je rekao da je pušku zadužio u vreme NATO agresije. Protiv maloletnog M. R. podneta je krivična prijava zbog ubistva iz nehata i predat je opštinskom istražnom sudiji za maloletnike.

Mladenov otac, Branko Bakić, još je u šoku i pita se da li su mu rekli pravu istinu o tragediji.

- Pola sata pre nesreće M.R. je bio u našoj kući, jer je Mladen otišao da ga zove da odu zajedno na bilijar. Njih dvojica se nikada nisu do sada svađali i nije bilo nikakvih razloga i povoda za ovakav događaj. M.R. je često bio u našoj kući, čak je ponekad i prespavao kod nas - rekao je Branko Bakić.

U kući maloletnog M.R. takođe su svi bili u šoku. Majka je spavala zbog popijenih sedativa, a prisutni rođaci potvrdili su da kobne večeri nikoga osim M.R, Mladena i njihovog druga, čije ime ne znaju, nije bio prisutan na mestu tragedije.

Dejan Marković, njihov prvi komšija, kaže da je maloletni M.R. video odmah posle pucnja.

- Došao je da zove moju majku koja radi u bolnici i rekao je da se njegov drug slučajno upucao u nogu. Kada su moji roditelji otišli tamo, Mladen je već bio preminuo i majka je videla prostrelnu ranu blizu srca. M. S. P - N. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.