Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnik osumnjičen za silovanje

Vranje -- Istražni sudija u Vranju odredio tridesetodnevni pritvor za maloletnika iz Vranja, osumnjičenog za silovanje vršnjaka.

Sudija nije želeo da saopšti inicijale ni okrivljenog ni oštećenog, koji je takođe iz Vranja. Okrivljeni, star 15,5 godina, silovao je vršnjaka 2. marta oko 19.30 časova, u Ulici Moše Pijade u Vranju.

Oštećeni dečak, koji se sada oporavlja, slučaj je prijavio policiji tek posle tri dana.

Portparol Okružnog suda u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vranju, sudija Vesna Stevanović potvrdila je medijima da su i okrivljeni i oštećeni dali izjave istražnim organima.

"Uzeto je nekoliko izjava svedoka, ali ostaje da se prikupe još neke izjave, posle čega će biti izvršeno veštačenje", rekla je Stevanovićeva.

Za to krivično delo Zakonom je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.