Maloletni ubica još u bekstvu

Izvor: Blic, 16.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletni ubica još u bekstvu

BEOGRAD - Maloletni Marko G. (17) iz Zemuna, osumnjičen da je preksinoć u pečenjari „Una" u Krajiškoj 71 u Zemunu ubio Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22), još je u bekstvu.

Zoran Dimitrijević, direktor „Feršpeda", preduzeća za unutrašnju i međunarodnu špediciju, te večeri je, posle pecanja, svratio sa sinom na večeru kod svog poznanika koji je nedavno otvorio pečenjaru „Una". U jednom trenutku u pečenjaru je ušao maloletni Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << G., držeći u jednoj ruci flašu, a u drugoj pištolj.

Svedoci pričaju da je prišao stolu za kojim je sedeo Vladimir S. i mladića flašom udario po glavi. Zatim se, neizazvan, okrenuo stolu za kojim su sedeli Dimitrijevići sa prijateljem Dragišom M. i flašom krenuo ka Aleksandru.

Zoran je, u nameri da odbrani sina, ustao i stao između njih dvojice, ali je Marko G. iz čista mira pucao u njega. Dok je smrtno ranjeni Zoran padao, gosti su zalegli ispod stolova, a pobesneli maloletnik ispalio je nekoliko hitaca iz „duge devetke" i u Aleksandra. Istrčao je potom iz lokala i pobegao, a gosti pečenjare pokušali su da spasu Aleksandra koji je još davao znake života. Mladić je, međutim, ubrzo preminuo. Na mesto zločina stigle su brojne policijske ekipe i odmah su krenule u potragu za maloletnim ubicom, ali on još nije uhapšen.

I juče su ovim krajem Zemuna kružile patrole Interventne brigade, posebno u jednoj od obližnjih ulica, nedaleko od pečenjare „Una", gde osumnjičeni maloletnik živi. Na ulici su se okupili i drugovi Marka G., ali niko od njih nije želeo da bilo šta kaže o njemu. Žitelji ovog dela Zemuna, međutim, kažu da ima „veoma nezgodnu narav".

- Nedavno je razlupao jednu kladionicu. Jednom čoveku je iz čista mira razbio glavu - kažu oni.

Za razliku od žitelja Krajiške i okolnih ulica, koji osumnjičenog maloletnog ubicu opisuju kao veoma agresivnog, stanari zgrade u Prvomajskoj ulici 31, gde su do pre dve godine stanovali Dimitrijevići, imaju samo reči hvale za svoje nekadašnje komšije.

- Divni su to ljudi. I Zoran, i supruga O. i sinovi Aleksandar, S. i N. Ovde su živeli nekoliko godina i nikada nije bilo problema, ni svađa sa njima - kažu stanari ovog solitera u Prvomajskoj ulici.

Ova porodica se, inače, pre dve godine odselila u stan kod „Beogradske arene" i sa bivšim komšijama nisu ostali u kontaktu. Stan su izdali studentima, koji juče nisu bili kod kuće.

Otac osumnjičenog ubijen u sačekuši

Otac osumnjičenog maloletnika, Jovan Guzijan Cuner ubijen je 5. oktobra 2002. godine u pucnjavi na Novom novosadskom putu. Sa njim je tada u sačekuši ubijen i njegov sestrić. Svedok saradnik Miladin Suvajdžić izjavio je na suđenju zemunskom klanu da su ga ubili „zemunci" jer je bio blizak jednoj konkurentskoj ekipi.

Drugi svedok saradnik Ljubiša Buha izjavio je da je upravo otac osumnjičenog Marka G. nabavio sto kilograma paracetamola (smesa za miksovanje sa heroinom) za Dušana Spasojevića.

Šarančić: Učinićemo sve da pomognemo

Milenko Šarančić, direktor JP „Železnice Srbije", rekao je juče za „Blic" da je do pre godinu i po Zoran Dimitrijević bio njegov blizak saradnik, a i da je firma „Feršped" i posle privatizacije uradila mnoge poslove za Železnicu.

- Bio je izvanredan čovek i još ne mogu da verujem da je ubijen. Rođeni brat mu radi ovde kod nas, pa ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo Zoranovoj porodici - rekao je Šarančić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.