Izvor: CrnaHronika.rs, 08.Jul.2011, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletni građevinac pao sa skele na SNP-u, drugi poginuo u Somborskom bulevaru

Maloletni građevinac N. G. lakše je povređen kada je pao juče sa vrha skele postavljene zbog rekonstrukcije Srpskog narodnog pozorišta, dok je na gradilištu firme „MŽ Stojmil' na Somborskom bulevaru poginuo Stanko Vukčević (57) iz Novog Sada kada je pao sa trećeg sprata zgrade u izgradnji.Sedamnaestogodišnji N. G. radio je za građevinsku firmu „Dijagonala', koja je zadužena za kompletnu rekonstrukciju SNP-a. Nezgoda se dogodila nešto posle devet časova, kada je mladić iz Budisave, kojem je to bio prvi radni dan, pao sa najviše skele pozorišta u žbunje pored sporednog ulaza. Posle poziva očevidaca, ekipa Hitne pomoći odvezla ga je u Hirurško urgentno odeljenje Dečje bolnice, gde je zbrinut. U međuvremenu, policija je obavila uviđaj i o celom slučaju obavestila inspekciju rada, ali o nesreći nije obavešten dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu. Kako je rekla Ljiljana Stojšić, uviđaj nije urađen zbog angažovanja inspektora na drugom gradilištu.
- Kod dečaka su na osnovu dosada načinjenih dijagnostičkih procedura konstatovane lake telesne povrede i njegovo stanje je za sada stabilno - stoji u saopštenju Klinike za Dečju hirurgiju.
Nešto pre ove nesreće nastradao je Stanko Vukčević, koji je pao sa visine od 12 metara i na mestu poginuo.
- Vukčević je sa svojim kolegama bio na trećem spratu zgrade u izgradnji, a skidali su oplate sa otvorene ploče koja je izlivena prošle nedelje. Obavljen je uviđaj i čekamo dokumentaciju o radovima. Još je rano za procene da li je bilo propusta prilikom obezbeđenja gradilišta - rekla je za Press Ljiljana Stojšić, načelnica inspekcije rada.
A. I.
Ilustracija, Izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.