Pomor ribe i mlađi kod Prahova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe i mlađi kod Prahova

PRAHOVO - Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da je u Dunavu došlo do uginuća ribe i riblje mlađi, na dužini od dva kilometra vodotoka nedaleko od mesta ispusta otpadnih tehnoloških voda preduzeća IHP "Prahovo", saopštilo je danas Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Nakon utvrđivanja činjenica biće preduzete sve zakonske mere, a odgovorni za pomor ribe biće rigorozno kažnjeni.

Navodi se da je izvršen vanredni inspekcijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pregled u preduzeću IHP "Prahovo" i da je u u toku prikupljanje uginule ribe, njeno merenje i adekvatno odlaganje.

Ministarstvo je angažovalo ovlašćenu stručnu kuću Zavod za javno zdravlje iz Zaječara, koja će izvršiti analizu kvaliteta Dunava u tom delu vodotoka.

Uginula riba će takođe biti analizirana.

Korisnik tog ribarskog područja je Javno preduzeće Srbijašume, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Dunavu pomor ribe i mlađi zbog otpadnih tehnoloških voda

Izvor: Kurir, 20.Sep.2008

BEOGRAD, 20. septembra (Tanjug) - Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da je u Dunavu došlo do uginuća ribe i riblje mlađi, na dužini od dva kilometra vodotoka nedaleko od mesta ispusta otpadnih tehnoloških voda preduzeća IHP Prahovo, saopštilo je danas Ministarstvo...

Nastavak na Kurir...

Oštre kazne za zagađivače Dunava

Izvor: B92, 21.Sep.2008, 16:37

Beograd -- Inspekcija za zaštitu životne sredine će rigorozno kazniti zagađivače koji su odgovorni za pomor ribe u Dunavu kod Prahova... Do trovanja je došlo na dužini od dva kilometra vodotoka, oko 200 metara od mesta ispusta otpadnih tehnoloških voda preduzeća IHP Prahovo. "Inspekcija je obavila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.