Majka zbog ubistva sina osuđena na 20 godina zatvora

Izvor: Studio B, 15.Mar.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka zbog ubistva sina osuđena na 20 godina zatvora

Okružni sud u Požarevcu osudio je Marinu Andrejić iz sela Majilovac na 20 godina zatvora zbog ubistva 13. godišnjeg sina Đorđa

Optužnicom je Marini Andrejić na teret stavljeno teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

U presudi su podržani navodi iz optužnice da je Marina Andrejić Đorđa usmrtila u šumi Beljanica 22. jula prosle godine u uračunljivom stanju, tako što ga je držaljom motike udarila u potiljak, a potom telo prekrila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << granjem u obližnjem bagremaru.

Udarcu je prethodila rasprava jer je Đorđe odbio zahtev majke, sa kojom je tog popodneva krenuo u baštu van naselja da krenu nepoznatim putem nazad do sela. Iako je bašta udaljena 15 minuta pešice od sela, Marina se pojavila tek nakon dva dana, a lobanja dečaka pronađena je više od tri meseca kasnije daleko od bašte i staze koja vodi do nje.

Marina Andrejić je u prvom pojavljivanju pred istražnim sudijom priznala ubistvo, da bi par nedelja kasnije to negirala. Pri takvoj tvrdnji je ostala tokom čitavog glavnog pretresa.

Odbrana je tvrdila da priznanje ubistva Marini bilo iznuđeno i da nema dokaza koji bi podržali navode iz optužnice. Branilac Srbislav Stojanović rekao je novinarima da će uložiti žalbu na prvostepenu presudu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.