Majka usmrtila 10-mesečnu bebu

Izvor: B92, 08.Okt.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka usmrtila 10-mesečnu bebu

Beograd -- Kako B92 saznaje, u beogradskom naselju Kaluđerica 29-godišnja majka oko podneva je usmrtila svoje 10-mesečno dete.

Ceo slučaj primetio je otac majke, koji je potom bebu odveo u Dom zdravlja, gde je konstatovana smrt deteta. Lekari su potom ceo slučaj prijavili policiji.

U ulici Braće Stamenković u Kaluđerici vladao je potpuni muk. Ništa nije odavalo da se u kući pod brojem 16 dogodio stravičan zločin.

Kako B92 nezvanično saznaje, oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 14 časova, B. J. je pozvala svoje roditelje i saopštila im je da je loša majka. Kada su zabrinuti roditelji stigli, otac B. J. odneo je dete u dom zdravlja, gde su lekari jedino mogli da konstatuju smrt.

Komšije su u šoku. Kažu da je porodica Jović bila složna i da nikada nisu primetili da je bilo problema.

"Poznavao sam je iz viđenja, njega sam bolje znao”, kaže jedan od komšija.

On navodi da su delovali kao da je sve normalno i da nije mogao da pretpostavi da će nešto ovako da se desi

"Ovako nešto nije se dogodilo 30 godina, ništa nije slično bilo ovde”, kaže on.

B. J. je odvedena na saslušanje.

U prvih šest meseci prošle godine u Srbiji je zabeleženo 10 slučajeva čedomorstva.

Inače, kazne za ovo krivično delo, po pravilu, blage su, jer zakon polazi od pretpostavke da žene čine čedomorstvo u trenucima psihičkog i emotivnog rastrojstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.