Izvor: B92, 28.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka optužena da je usmrtila dete

Zrenjanin -- Optužena je Dragana Došenović iz Žitišta, zbog sumnje da je počinila krivično delo nasilja u porodici.

Ona je, prema optužnici, 2-godišnjeg dečaka "zbog toga što je bio nemiran, zato što je pravio nered i zato što je prevrtao nošu", više puta snažno udarala po glavi, vratu i telu, nanevši mu više telesnih povreda, od kojih je pao u komu. Nakon toga dete je odveženo u bolnicu, a preminulo je 15. decembra u beogradskom Urgentnom centru.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smrti dečaka, njegova majka je svu sumnju prebacila na duševno obolelu sestru Nadu, koja je posle tog zločina pobegla iz Žitišta.

Okružno javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu, u kojoj se Došenovićeva tereti da je od 6. do 9. decembra prošle godine izvršila nasilje nad svojim sinom.

Majka Dragana je posle sinovljeve smrti izjavila da je svoja dva sina ostavila sa bolesnom sestrom, dok je sa četvoromesečnom bebom otišla na kontrolu kod lekara. Kada se posle tri sata vratila, dete je, navodno, našla kako modro i krvavo leži na podu u sobi.

Tada je rekla da ju je sestra kasnije pozvala telefonom i klela se da dete nije tukla već da ga je samo ošamarila jer je plakalo.

Majka je dečaka, međutim, odvela u zrenjaninski Urgentni centar tek kada je mališan, 9. decembra, počeo da iskašljava krv, a odatle je hitno prebačen u beogradski Urgentni centar.

Istragom je utvrđeno da duševno obolela sestra Nada nije usmrtila dete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.