Majka me prodala za 500 evra i cigare!

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka me prodala za 500 evra i cigare!

J.K. (19) iz sela kraj Obrenovca imala je samo 13 godina kada ju je majka prodala gastarbajteru iz okoline Požarevca za 500 evra i boks cigareta.
'Nije ni trepnula. Nije me poljubila za rastanak. Odveo me je u kuću i odmah me je silovao. Vrištala sam, a on me je tukao. I tako, svakoga dana naredne tri godine. A onda me prodao za 600 evra, bratu od strica, a ovaj vlasniku striptiz bara u okolini Berana.', priča J.K koja je šest godina bila je žrtva surove trgovine ljudima.
'Nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << imala dokumenta. Ne znam kako smo prešli granicu. Našla sam se u nekom ćumezu. Sve je smrdelo na alkohol i duvan. Vlasnik bara mi je dao da jedem i upoznao me sa devojkama. Većina su bile strankinje. Posle sam saznala da su Moldavke i Ukrajinke. Bilo je i naših. Jedna mi je zapretila da će me ubiti ako joj 'skinem' mušteriju'.
Te noći J.K. je silovao vlasnik bara. Naredne večeri bila je s trojicom mušaraca, sledeće s petoricom. A onda je, kaže, prestala da broji i muškarce i noći. Dugo vremena su joj davali neko piće od koga se dugo ostaje budan, verovatno i drogu. Vremenom je prestala da oseća bol. Danju je spavala, a uveče radila. Zaradu je uzimao vlasnik bara. Jednom kada je bakšiš zadržala za sebe, vlasnik ju je stravično pretukao i tri dana je povraćala krv.
Jednog jutra J. K. je probudio urlik iz susedne sobe. Uletela je i videla strašan prizor. Devojka je ležala u lokvi krvi. Znala je da je prethodne noći u bar došao 'neki važan klijent', koji je tražio 'posebne usluge'.
'Gazda nam je pripretio da će ubiti svaku od nas ako pisnemo o ovom događaju' kaže J. K.
Spas pronašla u nepoznatom muškarcu
Spas je našla u Laletu koji je odabrao J.K. umesto Moldavke 'sa šipke'. Lale joj je pomogao da pobegne, smestio je u prtljažnik kamiona, prekrio starim ćebetom i preveo preko granice. Kada su stigli do Beograda dao joj 500 dinara i rekao da ide u policiju. U policiju, međutim, nije morala sama. Patrola je pronašla u parku i privela u stanicu. Odatle su je smestili u Sigurnu kuću. Sada je na rehabilitaciji.
O majci koja ju je prodala pre šest godina J. K. ne želi ni da razmišlja. Ona je, kako kaže, izbrisana iz njenog srca. Ništa ne zna o njoj, niti je intreresuje. Sada samo sanja da živi novi život.
Koordinator u Savetovalištu za žrtve porodičnog nasilja Vesna Stanojević kaže da je proces otklanjanja posledica dug, nekad se broji i godinama.
'Kada žrtva trgovine ljudima dođe do prihvatilišta, prvo joj se pruža medicinska pomoć. Sledeći korak je obezbeđivanje dokumenata. Većina devojaka su i postale žrtve međunarodnog kriminala jer nisu imale dokumenta. S lažnim dokumentima ih lakše prebacuju i prodaju preko granice i tako ucenjuju da se ne obrate policiji.' dodaje Stanojević.
Izvor: Vecernje Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majka me prodala za 500 evra i cigare!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2012

J.K. (19) iz sela kraj Obrenovca imala je samo 13 godina kada ju je majka prodala gastarbajteru iz okoline Požarevca za 500 evra i boks cigareta.

Nastavak na Vesti-online.com...

Majka me prodala za 500 evra i cigare!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2012, 11:46

J.K. (19) iz sela kraj Obrenovca imala je samo 13 godina kada ju je majka prodala gastarbajteru iz okoline Požarevca za 500 evra i boks cigareta..."Nije ni trepnula. Nije me poljubila za rastanak. Odveo me je u kuću i odmah me je silovao. Vrištala sam, a on me je tukao. I tako, svakoga dana naredne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.