Majdanpek: Požar u rudniku bakra

Izvor: Studio B, 11.Avg.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majdanpek: Požar u rudniku bakra

U Rudniku bakra Majdanpek izbio je požar na teškom vozilu „belazi 4", a radnici površinskog kopa su zahvaljući brzoj reakciji i uz pomoć 30 protivpožarnih aparata uspeli da spreče veću katastrofu.

- Videli smo da nam se približava vozilo sa plamenom na zadnjem delu odmah smo reagovali, ispraznili 30 aparata i spasili vozilo. Da smo malo zakasnili, kamion bi bio pretvoren u brdo gvožđa - priča Adam Milanović, bagerista koji se nalazio u neposrednoj blizinu rudnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kojim se kretalo zapaljeno vozilo.

I sam vozač zapaljenog vozila Mika Vunturišević bio je pribran u ovoj iznenadnoj situaciji.

- Plamen se pojavio na vučnim delovima motora. Upalila se i guma, i što je najgore nije bilo prilaza za gašenje, ali mi je vrlo brzo u pomoć pritekla cela smena - kaže vozač Vunturišević.

Njegove kolege su i pored opasnosti od eksplozije gume pritrčale da ugase požar.

- Zaustavili smo bager, uzeli protivpožarne aparate i potrčali ka vozilu. Brinulo nas je samo da zapaljena guma ne eksplodira - kaže Nikola Izvonar, pomoćnik bageriste koji je gasio požar.

Branislav Toimić, direktor Rudnika bakra Majdanpek, zahvalio je zaposlenima na požrtvovanosti i solidarnosti, zahvaljujući kojoj je izbegnuta višemilionska šteta.

- Radnici su reagovali odgovorno, sprečili su višemilionsku štetu i još jednom pokazali poslovičnu rudarsku požrtvovanost i solidarnost i na tome im treba odati zahvalnost - rekao je Tomić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.