Izvor: Blic, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mafija preti ministru pravde

Mafija preti ministru pravde

BEOGRAD - Ministar pravde Zoran Stojković potvrdio je juče da ga napadaju i da mu prete razne grupe umešane u organizovani kriminal, ali te pretnje, kako je rekao, ne smatra ozbiljnim i ne boji ih se.

'Pretnje od kriminalnih grupa ili mafije stižu, ali ja nemam strah i ne smatram ih ozbiljnim', rekao je Stojković i dodao da pretnje stižu telefonom i pismima zbog čega je i služba ‘’procenila da treba da ima obezbeđenje'.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
'Pretnje stižu još nekim ljudima koji rade u policiji i zaduženi su za suzbijanje organizovnog kriminala', rekao je ministar i dodao da veruje da imamo državu koja garantuje valjane standarde i opšta pravila ponašanja prema kojima svi treba da se vladaju.

Stojković pretnje objašnjava time što je vlast u Srbiji pokrenula ogroman broj postupaka vezan za razne mafije - stečajnu, drumsku, pranje novca, utaju poreza, korupciju u medicini, carinama, policiji, prosveti, sudovima.

'Naša obaveza je da korupciju, koja postoji u celom svetu, a u zemljama tranzicije je povećana, svedemo na snošljivu meru', poručio je on.

(Tanjug)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.