Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

Mađarske vlasti su danas zbog izbegličke krize proširile vanrednu situaciju na čitavu zemlju i istvoremeno odlučile da će poslati dodatni broj policajaca i vojnika na svoju južnu granicu da spreče ulazak migranata.

Mađarski ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter je izjavio da su te mere neophodne zbog neizvesnosti oko toga gde će otići izbeglice i migranti koji ne mogu da nastave put prema zapadnoj Evropi pošto je nekoliko balkanskih zemalja saopštilo da će puštati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo ljude sa važećim dokumentima, prenela je agencija AP.

Zvanična Budimpešta je prošle godine proglasila vanrednu situaciju u nekoliko okruga direktno pogođenih prilivom izbeglica.

Pored toga, Mađarska je podigla ogradu na granici sa Srbijom i Hrvatskom, koja je značajno smanjila broj izbeglica koje ulaze u Mađarsku na putu ka bogatijim članicama EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.