Mađarska: Ubica srpski državljanin?

Izvor: B92, 13.Sep.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Ubica srpski državljanin?

Beograd -- MUP Srbije nije dobio zvanično obaveštenje mađarske policije o nacionalnosti masovnog ubice koji je na dunavskom ostrvu u Budimpešti pljačkao i ubijao ljude.

Prema medijskim tvrdnjama, mađarska policija je privela srpskog državljanina Dragana Bajića iz Bačkog Gradišta.

Bajić je osumnjičen je da je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom pljačkao ljude i potom ih ubio.

On je zločine činio zajedno sa mađarskim bračnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parom.

Bajić je, kako saznaje RTS, koristio četiri lažna imena. Pre mesec dana u Budimpešti je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su umešani u taj zločin.

Tada su na ostrvu na kojem žive beskućnici pronađena četiri tela.

Iako se ranije spekulisalo da su ljudi zakopavani živi, RTS saznaje da te informacije nisu u potpunosti tačne.

"Mi do sada nismo dobili zvanično obrazloženje mađarske policije o nacionalnosti masovnog ubice", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić novinarima.

Dačić je napomenuo da ponekad dolazi do grešaka stranih organa vlasti koji od raspada bivše Jugoslavije često neka lica iz bivših republika pomešaju sa srpskim državljanima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.