Mađarska: Nove četiri žrtve korone i samo 11 novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 08:34

Mađarska: Nove četiri žrtve korone i samo 11 novoobolelih

U protekla 24 sata u Mađarskoj je otkriveno samo 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što ukazuje na uspešnost mera vlade Viktora i Orbana i disciplinu građana u njihovoj primeni.

Broj inficiranih tako sada iznosi 744, a za jedan se povećao bilans izlečenih, ukupno 67, navodi se na zvaničnom portalu koronavirus.gov.hu.

Uobičajeni trend rasta zabeležen je jedino u statistici onih koji su podlegli kovidu-19. Preminula su još četiri pacijenta, zbirno to je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 38, a u saopštenju se ne navodi njihovo godište, pol i da li su imali pridružene bolesti. U prisilnom kućnom karantinu je trenutno 14.325, dok su 22.282 osobe testirane.

Nova mera je koja važi od danas je besplatno parkiranje u svim gradovima širom zemlje.

"Jedan od najvažnijih načina u borbi protiv širenja infekcije je održavanje bezbednog rastojanja među ljudima. Pošto u prenatrpanim vozila gradskog prevoza to nije, ili je samo delimično moguće važno je da svako, ko to može, koristi sopstveni auto, zbog čega je opravdano ukidanje naplate parkinga", izjavio je premijer Viktor Orban agenciji MTI.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.