MUP: Hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili su S.D. (58) odgovorno lice javnog preduzeća "Razvojna agencija Požega".

On je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se sumnja, S.D. je od 2014. do 2019. godine, na osnovu Ugovora o dugoročnom stambenom kreditu, dodelio sebi više od pet miliona dinara, što je vraćao novčanim stimulacijama koje je sam sebi davao.

MUP je saopštio i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je osumnjičeni S.D. sa računa JP "Razvojna agencija Požega" davao pozajmice fizičkim licima, preduzetnicima i udruženjima u iznosu od oko jedan milion dinara, koje nisu naplaćene.

Kako je navedeno u saopštenju, on se sumnjiči i da je omogućavao korišćenje telefonskih kartica fizičkim licima, koja nisu zaposlena u "Razvojnoj agenciji Požega", a za čije račune je ova agencija isplatila ukupno 458.332 dinara.

Na ovaj način, S.D. je, kako se sumnja, oštetio "Razvojnu agenciju Požega" za iznos od 6,86 milion dinara.

Protiv dvadesetdevetogodišnje službenice iste agencije biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je sprečavala i ometala dokazivanje krivičnih dela optuženog, sačinjavanjem više lažnih dokumenata.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, saopštio je MUP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.