MMF donosi skuplju struju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF donosi skuplju struju?

Misija MMF će preporučiti da se cena struje od leta koriguje do pet posto, jer je analiza Svetske banke za prethodnu godinu pokazala da je srpski kilovat među najjeftinijim u Evropi, piše Blic.

List navodi da postoje indicije da će srpska strana, zbog socijalnih uslova, insistirati na tome da to bude manje, odnosno oko tri posto.

Koliki će tačno procenat bit znaće se nakon pregovora sa misijom MMF, koja u Srbiju dolazi u petak, 10. maja, a predvodiće je novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šef Jan Kes Martejn, piše list.

Izvor Blica blizak MMF tvrdi da ovog puta EPS, ali ni srpska pregovaračka delegacija neće moći da izbegnu priču o korekciji cene struje, iako je zvanično najavljeno da će teme pregovora biti strukturne reforme u javnim preduzećima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veći računi od leta: MMF traži poskupljenje struje i reorganizaciju EPS

Izvor: B92, 08.Maj.2019

Beograd -- Misija MMF-a preporučiće da se cena struje od leta koriguje do pet odsto, piše Blic...Kako navodi taj list, analiza Svetske banke za prethodnu godinu pokazala je da je kilovat u Srbiji među najjeftinijim u Evropi...Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.