Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA UBISTVA I SAMOUBISTVA U VILI Motiv nezapamćenog zločina u Niškoj Banji će zauvek OSTATI TAJNA

Šta se sve događalo kobne noći u sobi vile "DND" u Niškoj Banji i zašto je recepcioner Dejan Jovanović (42) ubio svog gazdu Dejana Dejančića (51) još uvek je misterija i za policiju i za njihove porodice i prijatelje. Svi koji su ih poznavali tvrde da su njih dvojica bili u super odnosima, odnosno "kao braća". Policija za sada ima nekoliko teorija kako je možda došlo do zločina kakav ovo turističko mesto ne pamti.

Prvoga dana, odmah nakon zločina, policija je smatrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je do zločina došlo zbog ljubomore. Spekulacije da je recepcioner potegao pištolj na Dejančića, a onda pokušao samoubistvo zbog ljubomore, jer su obojica navodno bili zainteresovani za devojku koja je u vili radila kao sobarica i bila svedok ubistva, niko nije potvrdio.

- Nije tačno da sam bila devojka recepcionera. Jedva sam izvukla živu glavu. Bosa i bez jakne sam pobegla napolje. Slučajno sam se zatekla u prostoriji i samo zato sam videla ubistvo. Ja sam doživela takav šok, ali moram da kažem da to što se tvrdi da je Jovanović pucao na gazdu zbog mene nije istina - rekla je sobarica M. D. koja je videla kako Jovanović puca u Dejančića.

Ona je policiji dala drugu teoriju za motiv ubistva.

- Meni se Jovanović žalio da ga gazda psihički zlostavlja, i to je verovatno razlog što ga je ubio - rekla je ona i reporteru "Blica".

Međutim, u ovu teoriju gotovo niko ne veruje.

Vasa Asanović, otac ubijenog vlasnika vile u Niškoj Banji, potvrđuje da je njegov sin bio u prijateljskim odnosima sa Jovanovićem.

- Moj sin ga je čak vodio i u Švedsku, jer je do pre tri godine radio u toj zemlji. Mnogo je pomagao Jovanoviću. Kad je pre šest, sedam godina počeo da gradi vilu u Niškoj Banji, Jovanović je odmah počeo da radi sa njim. Zaista ne mogu da poverujem da je on pucao i ubio mog sina - priča potreseni otac.

On kaže da ne poznaje devojku koja je bila sobarica, jer nije dugo radila kog njegovog sina.

- Moj sin je bio porodični čovek, ima dve ćerke i sina. Ima i unučiće od ćerke. Sledeće godine je trebalo da oženi sina. Njegova žena, deca i unućići žive I rade u Švedskoj. Moj Dejan se vratio u Srbiju jer je u penziji. Kakva nas je tragedija snašla - kroz suze je ispričao Asanović.

Najbliža Jovanovićeva rodbina takođe tvrdi da se nikad nije žalio na gazdu.

Pročitajte još

Dejan Jovanović je i dalje u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, i njegov život je u opasnosti.

- Pacijent je u komi, nalazi se na aparatu za disanje i životno je ugrožen. Činimo sve što možemo, ali on ne pokazuje znake oporavka - rekao je dežurni doktor na Klinici za neurohirurgiju.

Porodica Dejana Dejančića odlučila je da njegovo telo odnese u Švedsku i tamo ga sahrani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.