MILION EVRA ZA ĆUTANJE O UBISTVIMA

Izvor: Kurir, 18.Maj.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILION EVRA ZA ĆUTANJE O UBISTVIMA

PRIŠTINA - Svedok saradnik u procesu za rasvetljavanje političkih ubistava na Kosovu Nazim Blaca izjavio je pred sudskim većem u Prištini da mu je ponuđeno milion evra kako bi ćutao o zločinima počinjenim nakon rata

PRIŠTINA - Svedok saradnik u procesu za rasvetljavanje političkih ubistava na Kosovu Nazim Blaca izjavio je pred sudskim većem u Prištini da mu je ponuđeno milion evra kako bi ćutao o zločinima počinjenim nakon rata.

Blaca je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svedočeći na suđenju protiv Fahredina Gašija i Husri Rami, dvojice egzekutora u političkim ubistvima, da mu je Azem Sulja preko Špresima Uke ponudio milion evra samo da ćuti i da zaboravi ubistva uključujući i ubistvo Saljiha Gašija za koje je optužen Fahredin Gaši.

Na suđenju Blacu je unakrsno ispitivao advokat Kolj Krasnići koji je pokušao da nađe nedoslednosti u ranijim i sadašnjim Blacinim izjavama.

- Preda mnom stoji Azem Sulja koji je sada dobio epitet kriminalac. Špresim Uka je rekao - Blaca treba da uzmeš milion evra da zaboraviš. Ja sam mu rekao da mi date i 600 miliona evra ja ne priznajem ni EULEX niti bilo koga drugog. To se desilo 13. oktobra 2009 godine kada sam kontaktirao visoke zvaničnike Euleksa, objasnio je Blaca odgovarajući na pitanja advokata Krasnićija.

On je rekao da je u to vreme izgradio stav koji ne bi mogao da poljulja ni Hašim Tači. Blaca je dodao da ne bi odustao od optužbe za zločin.

Blaca je pre dve godine javno priznao da je bio pripadnik jedinice za egzekuciju političkih protivnika Demokratske partije Kosova nakon rata 1999. godine. Naloge za likvidacije toj grupi je prema Blacinim navodima izdavao Azem Sulja, sada poslanik u Skupštini Kosova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.