MIĆUNOVIĆ OSLOBOĐEN SVIH OPTUŽBI

Izvor: Kurir, 22.Jul.2011, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIĆUNOVIĆ OSLOBOĐEN SVIH OPTUŽBI

PODGORICA - Duško Duka Mićunović (60), koji je bio osumnjičen kao glavni organizator šverca kokaina u akciji italijanske policije "Šahmat" početkom prošle godine, a kojeg je Crna Gora nakon hapšenja izručila toj državi, oslobođen je svih optužbi i vratio se u Budvu.

Mićunović je, kako je kazao Vijestima, u četvrtak ujutro trajektom doputovao iz Barija, gde je i održan sudski proces, nakon kojeg je oslobođen.

Mićunović je po zahtevu italijanske policije uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u martu prošle godine u centru Budve. On je izručen Italiji na osnovu poternice tamošnjih pravosudnih organa radi dovršetka krivičnog postupka, koji se u toj zemlji vodio protiv njega.

U opsežnoj višegodišnjoj operaciji "Šahmat", italijanski istražitelji su došli do saznanja na osnovu kojih su ga sumnjičili da je, navodno, organizovao mrežu ljudi uglavnom iz Srbije, Crne Gore, BiH i Albanije, a koja je od januara 2005. do avgusta 2006. godine brodovima dopremala velike pošiljke kokaina iz Kolumbije u Italiju, a potom drogu prebacivala u druge evropske luke.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.