MENJALI KARTICE NASRED AUTOPUTA

Izvor: Kurir, 04.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MENJALI KARTICE NASRED AUTOPUTA

Osamnaest kamiondžija uhvaćeno jer nije platilo pun iznos putarine

NIŠ - U akciji niške kriminalističke i saobraćajne policije, koja je bila sprovedena od 20. do 29. februara na naplatnoj rampi „Aleksinački rudnici“, uhvaćeno je 18 osoba jer je izbeglo da plati pun iznos putarine. Protiv snalažljivih kamiondžija podnete su krivične prijave zbog krivičnog dela sitna krađa, utaja i prevara, a za koje je predviđena i zatvorska kazna u trajanju do šest meseci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Prema rečima Dragana Bradića, načelnika Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Nišu, vozači teretnjaka imali su razrađenu šemu koju su koristili duže vreme.

- Vozači su u kafani međusobno razmenjivali kartice koje su dobijali na naplatnim rampama pri ulasku na autoput. Kamiondžije koje su dolazile iz pravca Beograda inkasantima bi na naplatnoj rampi „Aleksinački rudnici“ tako predavali tuđe kartice izdate na naplatnoj rampi Niš - naveo je Bradić.

Na ovaj način vozači kamiona sa domaćim tablicama plaćali su umesto 4.390 dinara, koliko iznosi putarina od Beograda do Niša, samo 530 dinara, koliko se plaća za korišćenje autoputa od Niša do Aleksinačkih rudnika. Trojica stranaca koji su uhvaćeni u ovoj akciji državljani su Bosne i Hercegovine: Goran P. (36) iz Bijeljine i Radomir D. (52) iz Bratunca, kao i Toma J. (38) iz Kavadaraca. Oni su kažnjeni sa po 20.000 dinara jer su za putarinu od Beograda do Niša pomoću kartica za putarinu od Niša do Aleksinačkih rudnika umesto 6.420 dinara platili samo 750 dinara .

Policija juče nije saopštila imena domaćih kamiondžija. Nije poznato ni za koliku sumu novca je republički budžet oštećen. Nijedan od radnika na naplatnoj rampi „Aleksinački rudnici“ nije osumnjičen za ovo krivično delo, ali je u prevari učestvovalo i nekoliko radnika iz ugostiteljskih objekata na autoputu koji su posredovali u zameni kartica.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.