MAJKA IZGORELIH MALIŠANA: Pustite me da idem na grob svoje dece

Izvor: Kurir, 21.Dec.2013, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJKA IZGORELIH MALIŠANA: Pustite me da idem na grob svoje dece

Tvrdi da nije kriva: Majka osumnjičena za izazivanje nesreće u kojoj su nastradali Maja, Dimitrije i Nenad izjavila da je decu zaključala da ne bi izašla iz kuće

BEOGRAD - Plakala sve vreme saslušanja!

Nisam ubila svoju decu! Nenada, Dimitrija i Maju volim najviše na svetu! Molim vas, pustite me da idem na njihov grob...

Ovim rečima se juče, kako Kurir nezvanično saznaje, zameniku Drugog osnovnog javnog tužioca obratila Mirela Mikulčić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (29), majka troje mališana koji su u utorak uveče nastradali u požaru u porodičnoj kući u Velikoj Krsni.

Kobni poziv

Obučena u crno i s maramom na glavi, majka Nenada (4), Dimitrija (3) i Maje Mikulčić (2) nije prestajala da plače.

- U utorak je komšija Ljubomir Terzić došao kod nas. Sedeli smo, igrali se s decom. Dimitrije i Maja su onda otišli na spavanje, a Nenad je još bio budan - ispričala je na saslušanju Mirela Mikulčić, koja je uhapšena u četvrtak, odmah nakon što je sahranila svoje troje dece.

Mirela je, takođe, ispričala da joj je tad zazvonio telefon.

- Drugi komšija, Dobrivoje Gajić, pozvao me je i zamolio da ga ošišam. Nisam imala makaze, ali se Ljubomir ponudio da me poveze do komšinice da ih uzmem. Nenad je rekao da mu se pije sok i tražio da mu ga usput kupim. Rekao je da će on brinuti o bratu i sestri, koji su spavali - pričala je Mirela, ne prestajući da plače. Kako je navela, izašla je iz kuće, zaključala vrata i ostavila mališane unutra.

Sve nestalo za pet minuta

- Napolju je bilo hladno i puno blata. Zaključala sam ih jer sam se plašila da ne izađu sami - ispričala je ona.Čim je ušla kod komšinice, pozvonio joj je telefon.

- Rekli su mi da kuća gori! Trčala sam nazad, ali bilo je kasno. Ničega više nije bilo, sve je nestalo za pet minuta - ispričala je majka kojoj se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti s teškim posledicama, za šta je zaprećena maksimalna kazna do osam godina zatvora. Posle saslušanja Mirela Mikulčić sprovedena je u CZ pošto joj je određen pritvor do 30 dana.

Nema opravdanja

Psiholog Aleksandar Šibul kaže da nijedna majka nikad i ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da ostavlja malu decu samu kod kuće!

- Deca koja su nastradala u Velikoj Krsni bila su previše mala da bi se sama brinula o sebi. Majka nije smela da ih ostavi ni pet sekundi, a kamoli da naloži peć, zaključa vrata i da ode! Deca u tom uzrastu su nerazumna i mogu da se povrede na razne načine - kaže Šibul.

On dodaje da u ovom slučaju ne postoji opravdanje za majku i da je očigledno da je do tragedije došlo zbog njene nebrige.

- To što je ona samohrana majka ne može da neutrališe njenu odgovornost.  Deca koja su često bez majke osećaju psihološku nesigurnost i strah, što može da se vrlo loše odrazi na njih - objašnjava psiholog.

(M. I.)

Psihički loše

GOVORI DA ŽELI DA SE UBIJE

Tokom saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu, u zgradi Palate pravde, u pripravnosti su bili i lekari Hitne pomoći zbog toga što se Mirela nalazi u veoma lošem psihičkom stanju.

- Postoji sumnja da je majka sklona samoubistvu jer je teško podnela sve što se dogodilo. Neprekidno ponavlja da bez dece ne želi da živi - kaže izvor Kurira.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.