MAJKA ČEDOMORKA UBILA BEBE DA NE PATE!

Izvor: Kurir, 23.Okt.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJKA ČEDOMORKA UBILA BEBE "DA NE PATE"!

UŽICE - Čedomorka sve priznala! Ljubina Dukanac (38) iz sela Osonica kod Ivanjice, osumnjičena da je odmah posle porođaja januara 2007. i juna ove godine ubila dve bebe, ispričala je posle hapšenja da ju je otac nagovorio da ubije decu, a ona se, navodno, mnogo plašila oca i nije smela da mu protivreči!

- Suočena sa dokazima, posle hapšenja ispričala je da je na nagovor oca bebe bacila da umru, jer on ne voli žensku decu, da se ženska deca ne bi mučila kad porastu kao Ljubina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - kaže naš izvor iz istrage.

Pred policijom Ljubina je, nastavlja naš izvor, priznala ubistva obe bebe. Prvu je posle porođaja, januara 2007. godine, bacila u sneg da se smrzne, drugu je krajem juna ove godine ostavila u kući bez hrane i nege, dok dete nije izdahnulo.

- Za razliku od Ljubine, njen otac Vukašin, koji je takođe uhapšen, nije priznao da je ćerku nagovarao da ubije decu. Ispričao je da čak nije ni znao da je Ljubina bila trudna ni da se porađala - tvrdi naš izvor.

Ljubina Dukanac je već u prvim izjavama posle hapšenja navela imena nekoliko muškaraca iz okoline Osonice sa kojima je imala odnose i koji su potencijalni očevi beba koje je ubila.

Tokom jučerašnjeg dana, Ljubinu i njenog oca Vukašina Dukanca (70) saslušao je istražni sudija Višeg suda u Užicu Radenko Zečević.

- Zbog sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo, Ljubini Dukanac odredio sam pritvor do 30 dana, kao i njenom ocu Vukašinu, koji je pod sumnjom da je počinio krivično delo teško ubistvo u podstrekivanju - kratko nam je juče rekao sudija Zečević.

Podsetimo, odmah posle hapšenja policija je na bunjištu blizu kuće Dukanaca u Osonici našla deo posmrtnih ostataka jedne bebe, veruje se one koju je Ljubina ostavila da umre krajem juna ove godine. Ostataka druge bebe zasad nema, a biće naloženo veštačenje, kao i analiza DNK nađenih ostataka kako bi se potvrdilo da li se radi o ljudskim kostima i da li je Ljubina majka deteta čiji su ostaci nađeni. Takođe, veštačiće se i psihičko stanje oca i ćerke.

Teško ubistvo

Sudeći po onome što smo juče saznali u istrazi, Ljubina Dukanac odgovaraće za teško ubistvo, na svirep i podmukao način, a ne za čedomorstvo. Zbog toga joj i preti zatvorska kazna od najmanje deset godina zatvora. Inače, za čedomorstvo, odnosno ubistvo deteta pri porođaju ili neposredno posle, prema našem zakonu, predviđena je kazna od šest meseci do tri godine zatvora.

Na ispitivanje išli pognutih glava

U sivoj jakni sa kapuljačom, u plavoj suknji i opancima „piroćanima“, Ljubina Dukanac juče je oko 11 sati izvedena pred sudiju. U pratnji dvojice policajaca, Ljubina je zatvorskim dvorištem išla pognute glave. Na ispitivanju je naizmenično plakala i smejala se. Ljubinin otac Vukašin, sa šajkačom na glavi i u zelenoj, vojničkoj vijetnamci, izveden je pred sudiju posle ćerke. Dok je išao, gledao je u zemlju, oči su mu bile pune suza i kršio je ruke. Nosio je opanke, čiji su se kaiševi vukli po zemlji.

Dogovoreni zločini?

U Ivanjici i okolini ne pamti se ovakav zločin. Kažu da se dešavalo da majka posle porođaja usmrti neželjeno dete, ali su te žene odgovarale za čedomorstvo.

- Ono po čemu se ova ubistva razlikuju jeste da je, izgleda, unapred bilo dogovoreno da se bebe ubiju po rođenju ako budu ženskog pola - kaže naš izvor.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.