Luku Jovanovića oplakali u tišini

Izvor: Večernje novosti, 04.Sep.2014, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luku Jovanovića oplakali u tišini

MUK na pomenu Luke Jovanovića (21), mladića koga je kolima na Brankovom mostu u Beogradu usmrtio Marko Milićev. Roditelji i najbliži prijatelji koji su proteklih 40 dana dizali glas da se počinilac stravičnog zločina pronađe, u četvrtak su se bez reči i u miru okupili oko Lukinog groba na Bežanijskom groblju u Beogradu. Kao što je izašao na Brankov most da se ne bi zaboravilo stradanje njegovog deteta, Bojan Jovanović došao je u četvrtak na Lukin pomen, da bi se još jednom oprostio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od sina. Mirno, upola glasa, progovorio je sa suprugom Sanjom. Ostatak vremena, oćutao je. Tokom ceremonije, čule su se samo reči sveštenika. - Dobro smo, pomen nam je bitan, jer smo vrlo pobožni - rekla je kratko Sanja Jovanović. - I drugari su došli da još jednom zapale sveću i oproste se. Na Bežanijskom groblju među prijateljima nastradalog mladića bio je i Ivan Maksimović, momak koji je sa Lukom bio u kolima 25. jula kada ga je pokosio Marko Milićev. Stajao je u grupi, samo povremeno razmenivši poglede i uzdahe sa ostalim drugarima. Pomenu su prisustvovali i Lukini braća i sestre iz očevog drugog braka.DRUGOVI LUKINI drugari, koji su kobne noći bili sa njim na mostu biće saslušani u petak u Palati pravde. Svoje iskaze, kako se očekuje, trebalo bi da daju Uroš Anđelković, Ivan Maksimović, Marko Brcan i Lazar Vladisavljević. Nadležni organi, u međuvremenu, privode kraju celokupnu dokumentaciju neophodnu za izručenje Milićeva Srbiji. Očekuje se da će do kraja nedelje biti prikupljeni svi potrebni spisi, koji će odmah biti poslati u Kinu. Milićev je u Kinu pobegao iz Turske u koju je otputovao 10. avgusta, dve nedelje pošto je udario Luku na Brankovom mostu. U Istanbulu je boravio nekoliko dana, a nakon tri dana pobegao je u Hongkong jer je znao da bez dozvole ulaska tamo može da boravi 14 dana, da bi se posle prebacio u Kinu. Tamošnja policija uhapsila ga je jer mu je istekla turistička viza za Kinu, nakon što je uplatio aranžman za razgledanje delte Biserne reke i nekoliko gradova Dalekog istoka.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

RODITELJI NA POMENU: Ispunili smo obećanje našem Luki

Izvor: Kurir, 05.Sep.2014, 08:52

Tek sad na miru možemo da oplakujemo svoje dete, a Lukina duša konačno može da pronađe spokoj, rekli su juče Bojan i Sanja Jovanović, otac i maćeha Luke Jovanovića..BEOGRAD - Do sada smo sve radili kako bismo ispunili obećanje koje smo dali našem Luki, i on konačno može da počiva u miru...Ovo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.