Lokalizovan požar u Loznici

Izvor: Studio B, 20.Sep.2010, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar u Loznici

Požar koji je popodne izbio u lozničkoj fabrici Viskoza, lokalizovan je, ali će njegovo dogašivanje potrajati i tokom noći, izjavio je član Štaba za vanredne situacije Loznice Janko Aleksić.

On je rekao novinarima da u delu Viskoze, gde je izbio požar, nema zapaljivih opasnih materija. Požar je, prema prvim podacima, nastao u pogonu Kord, kada je tokom sečenja starih rezervoara došlo do varničenja i zapaljenja njihovih unutrašnjih plastičnih i gumenih elemenata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Lozničkoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici dojava o požaru stigla je u 12.42, nakon čega su četiri ekipe upućene na gašenje požara, kojima se kasnije pridružila i jedna ekipa iz Šapca. U Viskozi je 8. decembra 2008. godine izbio požar u kojem je jedna osoba poginula. Požar je tada ugašen nakon 30 sati.

Iz Viskoze su tokom avgusta izmeštene poslednje količine izuzetno toksičnog ugljen-disulfida. Proizvodnja u toj fabrici obustavljena je februara 2005. godine. Kord je proizvodio viskozni kord za autogume.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.