Ljupčo će nam ostati u sećanju

Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljupčo će nam ostati u sećanju

BEOGRAD - Ne možemo da verujemo da se to desilo. Ljupčo je bio fenomenalan čovek. Upečatljiv, duhovit... Ako nam je neka uteha, ostao je zabeležen njegov rad sa nama, ostali su snimci... Na neki način zauvek će ostati sa nama - pričaju glumci serije „Vratiće se rode" o Ljupču Lazarevskom, koji je prekjuče preminuo na snimanju epizode ove serije.



Lazarevski je glumac naturščik, a pred kamerama se pojavio nakon odlaska u penziju, kao pukovnik Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije koji je obučavao pripadnike najelitnije, 72. jedinice. U seriji je igrao Mikija Nosonju, kontroverznog biznismena i saradnika Duleta Pacova, koga glumi Srđan Todorović. Kolege kažu da ih je osvojio svojim prirodnim ponašanjem i pamtiće ga kao „divnog čoveka i velikog lafa". Koliko je bio predan glumi i vojnički istrajan da posao uradi svedoči i to da je u nedelju pre podne, iako je osećao bolove u grudima, došao na snimanje. Bilo mu je loše, otišao je na VMA i posle ukazane pomoći vratio se u hotel „Moskva" na snimanje. Želeo je, vojnički, da izdrži do kraja. Međutim, ponovo mu je pozlilo, ali tada nije bilo pomoći.

- Potpuno sam zapanjena, pogotovu kada umre neko mlađi od mene. Krivo mi je i teško. Kod nas ljudi žive loše i nekvalitetno. Troše se bez razmišljanja o budućnosti i činjenici da niko od nas neće živeti večno. Nažalost, ali tako je. Ne znam... ne mogu da prihvatim da bilo ko umre - priča Mirjana Karanović, koja u seriji igra lik Švabine majke.

Zajedničke scene sa Lazarevskim gotovo svakodnevno poslednjih dana snimala je mlada glumica Danijela Štajnfeld, koja igra jednu od devojaka koje rade kao animir dame u lokalu Duleta Pacova.

- Veoma mi je teško. Ljupčova energija je bila jedinstvena. Ja sam zaista ostala bez teksta. I dalje ne znam šta da kažem... Ne znam, nisam mogla da verujem, i dalje ne mogu. Bila je čast poznavati ga - iskrena je Danijela, dok njen kolega Milan Marić (Švaba iz „Rana"), koji u seriji igra izbacivača, ne može da veruje da kolege više nema.

- Ljupčo je bio neverovatno pozitivan lik. Imao je izuzetan smisao za humor. Stvarno ne mogu da verujem da se to dogodilo, ne mogu da prihvatim činjenicu da nije više sa nama. Pogotovu što je on ceo život bio sportista, živeo je zdravo. Svima nam je teško i smrt našeg kolege i prijatelja je veliki šok - kaže Marić. Kolege glumci ne znaju mnogo o njegovom privatnom životu. Kažu da je bio oženjen i da je iza sebe ostavio dve ćerke, od kojih starija ima 20 godina i trenutno boravi u inostranstvu, dok mlađa, kojoj je 16 godina, ide u školu. Ljupčo je, navode saradnici iz serije, bio i sportista, godinama je trenirao džudo i bio je pasionirani navijač Partizana.

Petrić: Uvek je bio uz Partizan

Ljupčo Lazarevski je bio veliki zaljubljenik u sport i godinama je trenirao džudo u Partizanu. Takođe je bio poznat i kao veliki zaljubljenik u crno-bele i kao vatreni navijač Partizana retko je propuštao priliku da bodri svoj omiljeni klub čak i na gostovanjima. Sa crno-belima je putovao na utakmice Lige šampiona i Kup UEFA, bio je redovan gost na tribinama u Humskoj, ali i u hali „Pionir", gde su nastupali košarkaši Partizana. Gordan Petrić, bivši generalni sekretar fudbalskog kluba, bio je dobar prijatelj sa Lazarevskim.

- Ljupčo je uvek bio uz Partizan i kao funkcioner i kao navijač. Bio je odan celom sportskom društvu, a ne samo fudbalskom klubu. Upoznao sam ga još dok sam bio aktivan igrač, jer je i tada dolazio stalno na utakmice. O njemu je dovoljno reći da je bio disciplinovan, zanimljiv i duhovit čovek. Sve nas je šokirao prerani odlazak velikog i vernog navijača - rekao je Gordan Petrić.

Ž.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.