Izvor: Glas javnosti, 06.Maj.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Listing vodi do ubica?

BEOGRAD - Identitet Gorana Marića Mareta (39), koji je sa Ilijom Novovićem (34), nađen spaljen 23. aprila u džipu „landrover“ u ataru sela Dobanovci, nedvosmisleno je utvrđen na osnovu DNK analize, kaže za Glas izvor blizak istrazi, dodajući da zbog toga nema mesta spekulacijama da je Marić živ i da je inscenirao svoju smrt.

- Identitet Marića i Novovića je utvrđen na osnovu tragova krvi koji su pronađeni u delovima stakla pored spaljenog džipa „landrover“. Krv je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bila između dva sloja razbijenog stakla, a od šest nađenih tragova, pet je potvrdilo njihov identitet. Identitet nije utvrđivan preko njihovog zubnog kartona, već je bila dovoljna DNK analiza krvi. Krv su dali njihovi roditelji, posle čega je upoređena s nađenim tragovima kod spaljenog džipa - kaže sagovornik našeg lista.

Priče da je Marić režirao svoju smrt i podmetnuo drugi leš kako bi izbegao likvidaciju zbog zameranja i brojnih dugova nekim bosovima iz Beograda, naš izvor naziva „besmislenim“.

- Selo priča šta stigne. Te priče da je viđen u Ripnju, odakle je Marić rodom su rekla-kazala. Takvi napisi su šokirali njegovu porodicu. Koja sada u svašta može da veruje. Pa, videli ste da Mariću u nijednim novinama porodica, niti iko od njegovih prijatelja nije dao čitulju, dok ih je za Novovića bilo dosta - dodaje naš sagovornik.

Kako saznajemo, obdukcioni nalaz još nije stigao u sud kako bi se utvrdilo sa koliko su hitaca Marić i Novović ubijeni. Naš sagovornik objašnjava da će, zbog toga što su tela bila spaljena, biti moguće utvrditi samo da li su Marić i Novović usmrćeni hicima u glavu.

Takođe, stručnjaci još proveravaju listinge mobilnih telefona Marića i Novovića, koji su nađeni u restoranu „Šeher“, a očekuje se i da policija, pomoću broja šasije „landrovera“, otkrije čiji je džip.

Po nalogu istražnog sudije, proverava se spisak odlaznih i dolaznih poziva na mobilnim telefonima ubijenih. Krv ubijenih nađena na staklu spaljenog džipa

Prema našim saznanjima, snimak video-kamera iz restorana „Šeher“, iz kojeg su, kako se pretpostavlja, oteti Narić i Novović, mogao bi da pomogne u otkrivanju ubica.

Policija i dalje traga za ubicama Marića i Novovića i ispituje motive likvidacije. Ipak, sigurno je da su zločin „odradili“ profesionalci jer su uništili sve tragove. Marić je sahranjen 2. maja na groblju Orlovača, a na sahrani je bio i kontroverzni biznismen Andrija Drašković, s kojim se ranije družio, a koji je kum s njegovim mlađim bratom Vladanom (35).

Istog dana, na Bežanijskom groblju sahranjen je i Ilija Novović.

Pored brojnih spekulacija u medijima čime se bavio i kojem je klanu pripadao, Marić je zvanično osuđen samo jednom u životu i to za nelegalno posedovanje oružja. Mlađi Marić se prethodnih nekoliko godina bavio prodajom nekretnina, a starijem bratu je ortački pomagao u uvozu novih i polovnih automobila.  

Skoro da ne verujem nasim DNK analizama a o listingu i da ne pricam.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Snimak istine

Izvor: Kurir, 06.Maj.2009

BEOGRAD - Misteriju stravičnog zločina Gorana Marića Mareta (39) i Ilije Novovića (34), koji su pre desetak dana pronađeni zapaljeni u džipu „landrover“ u ataru sela Dobanovci, mogao bi da razjasni snimak kamera postavljenih u restoranu „Šeher“ na Senjaku, saznaje ekskluzivno Kurir!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.