Likvidacija delo profesionalca

Izvor: Politika, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likvidacija delo profesionalca

Likvidacija Vladimira Samardžića (28), Dušana Pejovića (24) i Darka Živkovića (32) čija su tela pronađena u kancelariji direktora firme "S kompani" u Gočkoj ulici broj 59 u Beogradu, delo je profesionalca, tvrdi "Politikin" sagovornik blizak istrazi. Na ovu činjenicu ukazuju povrede pronađene na telima ubijenih mladića i relativno mali broj ispaljenih projektila.
– Do sada prikupljeni podaci ukazuju da je na žrtve pucano iz jednog oružja, najverovatnije pištolja – navodi "Politikin" >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sagovornik.

– Zvaničnu potvrdu, međutim, dobićemo kada balističari završe veštačenje. U prostorijama "S kompani" i okolini preduzeća, istražni organi nisu pronašli ni jedno oružje. Ono što najviše čudi, jeste činjenica da ni kod ubijenih nije pronađeno oružje, pa se sumnja da je ubica posle likvidacije pokupio naoružanje.

Prema rečima našeg sagovornika, Samardžić je pogođen u glavu. Metak je ušao sa leve strane i izašao u predelu desnog uha. Živković je pogođen u grudi i "overen" u glavu, dok je Pejović pogođen u leđa, što bi moglo da ukazuje na činjenicu da je pokušao da pobegne. O motivu obračuna za sada se samo nagađa, a prema prvim informacijama, razlog trostrukog ubistva mogao bi da leži u neraščišćenim poslovnim računima između vlasnika preduzeća i ubijenih.

Policija je, prema rečima našeg sagovornika, tokom uviđaja i razgovora sa zaposlenima u "S kompaniji" i njenim poslovnim partnerima došla do informacije da vlasnik preduzeća Branko Sekulović, koji je dovođen u vezu sa ubistvom, "nije bio kadar da počini ovakav zločin". U Sekulovićevoj kancelariji, ali i drugim prostorijama preduzeća, pronađeno je mnogo otisaka što će, prema rečima našeg sagovornika, dodatno otežati istragu.

– Sekulović je još nedostupan istražnim organima što, takođe, predstavlja, veliki problem – objašnjava naš sagovornik. – Prema informacijama kojima raspolažu istražni organi, Sekulović je mobilni telefon isključio u četvrtak, između 18 i 19 časova. Mnoge nedoumice bi, sasvim sigurno, bile rešene kada bi policija pronašla Sekulovićev telefon.

Interesantno je da su vrata prostorije, u kojima su pronađena tela mrtvih mladića, bila zaključana sa spoljne strane. Zaključan je, prema rečima našeg sagovornika, bio i ulaz u "S kompani", a istražitelji su u bravi pronašli slomljen ključ. Ne zna se da li je ubica namerno slomio ključ kako bi usporio istražne organe da uđu u preduzeće ili ga je polomio u žurbi.

– U Sekulićevoj kancelariji pronađen je i deo finansijske dokumentacije preduzeća u kojoj se, u nekim segmentima, pominju i imena ubijenih – otkriva naš sagovornik. – Nedaleko od preduzeća, policija je pronašla "BMW" ubijenog Darka Živkovića u kojem je nađena i kasa sa satnim mehanizmom. Automobil i kasa su prebačeni u prostorije MUP-a na veštačenje.

Ubijeni Vladimir Samardžić i Dušan Pejović odranije su poznati beogradskoj policiji. Pejović je, prema nezvaničnim informacijama, bio jedan od vlasnika lanca kladionica "Zona sreće", a pozajmljivao je i novac uz kamatu. Prema istim informacijama, Samardžić i Živković su bili članovi takozvanog rakovičkog klana koji je policiji poznat po ubistvima Veselina Božovića i Miroslava Sekulića, nedozvoljenom posedovanju narkotika i vatrenog oružja, razbojništvima i falsifikovanju dokumenata. Trojica ubijenih mladića poznavala su se odranije, a prema rečima meštana Rakovice, često su mogli da se vide kako u ovdašnjem bokserskom klubu treniraju zajedno.

Branko Sekulović je, takođe, stari poznanik beogradske policije. Protiv njega je vođen sudski postupak zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, a, prema nezvaničnim informacijama, odgovoran je i za pucnjavu u decembru 2005. godine kada je u prodavnici "Promoto centar" u naselju Voždovac pucao u izložene motocikle.

Policija je tokom jučerašnjeg dana saslušala nekoliko svedoka čija bi saznanja mogla da budu značajna za dalji tok istrage, a za ubicom se intenzivno traga.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.