Lidija poriče zločin: Nisam ubila ljubavnika, on je bio izuzetan čovek

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lidija poriče zločin: Nisam ubila ljubavnika, on je bio izuzetan čovek

Momčila Simonovića (59) je dan nakon ubistva, novembra prošle godine, pronašao rođak. Bio je vezan, pretučen i ugušen, košuljom zamotanom oko usta. LIDIJA Stejković (47) iz Svrljiga, koja se tereti da je u noći između 7. i 8. novembra prošle godine u selu Galibabinac ubila svog ljubavnika Momčila Simonovića (59) u njegovoj porodičnoj kući, u četvrtak je na glavnom pretresu u Višem sudu u Nišu poricala optužbe. Ona je pred Sudom u Nišu rekla da su navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u optužnici protiv nje netačni, kao i da nije imala nikakav motiv da ubije Simonovića. Pročitajte još: Povremeno se viđali, pa ga ubila: Tukla ga, vezala, pa udavila! - Nisam ubica, niti sam dovela nikakve monstrume da ga ubiju zbog novca. Moki je bio izuzetan čovek. Davao mi je novac kad god mi je trebalo i mogla sam da uzmem koliko sam htela pa nisam imala motiv za ubistvo. Ja sam mu čak jednom prilikom i spasila život - rekla je Lidija na sudu samouvereno. Momčila je dan nakon ubistva pronašao rođak. Bio je vezan, pretučen i ugušen, košuljom zamotanom oko usta. Nije potvrđeno da li je Lidija imala pomagače, ali se tvrdi da je ljubavnika dotukla udarivši ga nogom u glavu. Glavni dokaz za Lidijino učešće u ubistvu su biološki tragovi pronađeni na rukama ubijenog čoveka i na odeći kojom je ugušen, kao i krv pronađena na njenoj desnoj nogavici pantalona raspršena prilikom smrtonosnog udarca. - Ne samo pantalone već sam i sva bila krvava u prethodnom slučaju 7. 8. 2016.godine, kada sam sa bratom Bojanom i njegovim drugom Srđanom spašavala Momčila. Imao je visok pritisak i prokrvario. Pokupili smo ga u Galibabincu i dovezli u Dom zdravlja u Svrljig, a potom i u Niš. Usput je krvavrio i poprskana mi je sva odeća krvlju koju je povraćao - opovrgavala je navode koji je optužuju. Na pretresu je saslušana i Momčilova rođena sestra Toplica Kostić iz Knjaževca, u svojstvu svedoka, koja je istakla da njih dvoje nisu bili jedno za drugo kao i da je Lidija sa njenom bratom bila samo zbog novca. - Ona može ćerka da mu bude, Lidija je s njim bila samo zbog para. On je bio u strahu jer ga je maltretirala, a nije smeo nikom da prijavi - rekla je pred sudom sestra Toplica. Toplica je sve vreme prilikom saslušanja tvrdila da je reč o zločinu iz koristoljublja tvrdeći da je Momčilo imao 2600 evra u kući i ušteđevinu u banci koju je, kako tvrdi, uzimala Lidija. Podsetimo, posle Momčilove sahrane, rodbina je u njegovoj kući pronašla 700 evra. Glavni pretres je u četvrtak prekinut posle četvoročasovnog saslušanja optužene i oštećene, a nastavak suđenja zakazan je za 24. novembar. J. Ć.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

KRVAVI ZLOČIN POTRESAO SVRLJIG, LJUBAVNICA NEGIRALA UBISTVO: Nisam ubila Momčila, dok je bio živ, uzimala sam novca koliko sam htela!

Izvor: Kurir, 27.Okt.2017, 08:49

Stejkovićeva se tereti da je u noći između 7. i 8. novembra prošle godine u Momčilovu kuću dovela razbojnike koji su ga opljačkali i usmrtili

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.