Izvor: B92, 12.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Tuča između Srba i Roma

Leskovac -- Leskovačka policija saopštila danas da su u tuči komšija Srba i Roma lakše povređene četiri osobe.

U saopštenju se navodi da je do svađe, a potom i tuče, došlo juče oko 12.20 u Radanskoj ulici zbog neraščišćenih imovinskih odnosa. Povređeni su inicijatori i glavni akteri sukoba Nebojša Šiškin (43) i Demir Metaš (43), kao i još dve osobe.

U leskovačku romsku mahalu Šiškin je došao sa zetom Slavoljubom da bi naplatio presnimavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << video kasete sa proslave porodičnog veselja kod Demira Metaša. Nakon kraće rasprave, došlo je do tuče Šiškina i Metaša.

Šiškin kaže da se za nekoliko minuta okupilo preko stotinu Roma. U leskovačkoj mahali, međutim, kažu da ne znaju ko je tukao Srbe i da su oni bili ugroženi. Metaš negira da je započeo tuču, več da je on napadnut na ulici, kilometar pre mahale.

Tuća je prekinuta nakon dolaska interventne patrole leskovačkog SUP-a. Inače, u Leskovcu živi oko 10.000 Roma, ali je u poslednjih desetak godina ovo prvi ozbiljniji međunacionalni incident.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.